Verlies geen frambozen aan schimmels: Met deze tip gaan ze langer mee

Eten en drinken
door VDS
zaterdag, 08 juni 2024 om 16:45
frambozen eten
Frambozen zijn heerlijk, maar kunnen vrij snel beschimmelen, vooral als ze niet correct worden bewaard. Gezien de kosten van deze bessen kan dit verspilling van geld en voedsel betekenen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat je frambozen snel beschimmelen.

Enkele handige tips om je dure frambozen langer vers te houden.

1. Juiste bewaring: De manier waarop je je frambozen bewaart, kan een groot verschil maken in hoe lang ze vers blijven. Vermijd het stapelen van frambozen, omdat dit druk veroorzaakt die rotting kan versnellen. Bewaar ze in de koelkast in een ademende verpakking. Hierdoor kan vocht ontsnappen en wordt de groei van schimmels vertraagd.
2. Controleer op rotte frambozen: Als je frambozen koopt, controleer dan altijd de verpakking op tekenen van schimmel of rotting. Een enkele rotte framboos kan snel de rest van het pakket infecteren.
3. Was ze niet vóór opslag: Water kan schimmelgroei op frambozen versnellen, dus het is het beste om ze niet te wassen voordat je ze opbergt. Was je frambozen pas vlak voordat je ze eet.
4. Vries ze in: Als je weet dat je je frambozen niet snel zult opeten, kan invriezen een goede optie zijn. Doe de frambozen in een enkele laag op een bakplaat, vries ze in en bewaar ze daarna in een vriezerzak. Op deze manier blijven ze tot een jaar lang goed.
5. Gebruik azijn: Azijn kan helpen om schimmelvorming te voorkomen. Week je frambozen kort in een oplossing van één deel azijn en drie delen water. Spoel ze daarna af en droog ze goed voordat je ze opbergt.
Door deze eenvoudige tips te volgen kan je het beschimmelen van je dure frambozen aanzienlijk vertragen en er zo langer van genieten. Het is zonde om die heerlijke, zoete bessen te verspillen, dus zorg goed voor je frambozen en ze zullen goed zijn voor jou.