Whodunit-sensatie op Netflix! Kijkers in de ban van Zweedse nummer 1 in series: "Uitgezien tot ‘s nachts"

Entertainment
door RMOwoensdag, 06 december 2023 om 11:45
a nearly normal family netflix serie
Ook de voorbije week beklom de Zweedse miniserie 'A Nearly Normal Family' opnieuw de hoogste trede in de Niet-Engelstalige Netflix-lijst van series met een indrukwekkende score van 10,5 miljoen views.
Kijkers waren al na een dag superenthousiast en die positieve reacties zien we online nog steeds. “Zo mogen er meer series zijn”, en sommigen laten er zelfs hun nachtrust voor: “Uitgezien tot ‘s nachts".
Op 24 november liet Netflix ons kennis maken met een boeiend Scandinavisch drama. De reeks focust op de nasleep die een gezin mee maakt, wanneer één van hen als verdachte wordt aangeduid in een moordzaak.

‘A Nearly Normal Family’ op Netflix houdt kijkers in spanning tot de laatste minuut

In de spannende zesdelige serie ‘A Nearly Normal Family’, op Netflix, worden we ondergedompeld in het rustige leven van de Sandells, woonachtig in een welvarende voorstad. De gezinsleden, bestaande uit de hardwerkende advocaat Ulrika, de priester Adam en hun dochter Stella, die in een bakkerij aan de slag is, zien hun leven op zijn kop gezet, wanneer Stella verdacht wordt van de moord op haar vriend, die na een avond uit werd vermoord.
Terwijl Stella vastzit, strijden haar uit het lood geslagen ouders om alles draaiende te houden tijdens haar proces. Ze zetten alles op alles om Stella te helpen, maar hoeveel weten ze eigenlijk over hun eigen dochter, of zelfs over elkaar?
De beklijvende misdaadthriller ‘A Nearly Normal Family’, is gebaseerd op de bestseller van M.T. Edvardsson en werd tot leven gewekt door regisseur Per Hanefjord (bekend van Agent Hamilton) en de befaamde The Truth Will Out-scenaristen Anna Platt en Hans Jörnlind.
In de hoofdrollen zien we Lo Kauppi, Björn Bengtsson en de aanstormende actrice Alexandra Karlsson Tyrefors schitteren.
‘A Nearly Normal Family’ brengt ons naar Lund, Zweden. "Het was belangrijk voor mij dat de serie gefilmd zou worden in Lund, de setting van het boek," gaf Edvardsson, tevens uitvoerend producent van de serie, mee aan Netflix.
De spanning is duidelijk voelbaar voor de kijkers: “Ongelooflijk goeie serie met 6 afleveringen… heel spannend tot de laatste aflevering… een echte ‘whodunit’”.
“Superreeks, ik wacht op meer van dit genre… bijna alle Scandinavische gezien", klinkt het bij liefhebbers van Scandinavische series.