Na zoveel koude ziet Jacotte Brokken een opvallende weersverbetering op ons afkomen

Natuur
door RMOwoensdag, 06 december 2023 om 10:00
2023 04 03 jacotte brokken 1ste weerbericht een 3 1
Dinsdag was door de laaghangende wolken de zichtbaarheid soms niet goed en in het algemeen was het een heel grijze dag, vat Jacotte Brokken het weer samen.

Weervrouw Jacotte Brokken klinkt optimistisch voor woensdag

Maar weervrouw Jacotte klinkt optimistisch voor de komende tijd. “Er zijn wel minder bewolkte perioden op komst. Ze komen er zeker aan woensdagmorgen", belooft Jacotte.
“Woensdag gaan we een droge dag tegemoet met opklaringen. De temperaturen liggen rond 6 graden en 7 graden aan de kust.”
“Er staat een zwak tot matige wind. In de Hoge Venen is er wel nog kans op sneeuw. Eerder smeltende sneeuw en daarna gaat die over in regen.”
“Op donderdag houdt het rustige weer van woensdag nog een tijdje aan, maar in de loop van de dag komen er alweer veel wolken opdagen die een volgende regenzone aankondigt.”
“Die regenzone trekt van donderdag- op vrijdagnacht voorbij. De temperatuur ligt rond 5 graden.”

Opvallend weerselement is de temperatuur

“Heel opvallend als je weet dat de temperatuur op vrijdag eerder richting 9 à 10 graden zal liggen. We gaan dus richting een zachtere periode.”
“Tegelijk wordt het ook een heel wisselvallig weersvooruitzicht. Want vanaf het weekend is er kans op regen maar ook op drogere perioden. Datzelfde weer zullen we ook zien begin volgende week”, besluit Jacotte Brokken op VRT 1.