Topfilm nu op Netflix! Matt Damon in waanzinnige rol doet fans massaal kijken : "Absoluut fantastisch!"

Entertainment
door VDS
donderdag, 28 maart 2024 om 18:45
the martian netflix film
Op Netflix staat een echte topfilm die de filmfavoriet is van veel mensen. Nu de spannende film op Netflix staat wordt hij massaal bekeken.
"Een van mijn favoriete films. Absoluut fantastisch!" of "Bekijk dit minstens twee keer per jaar", lezen we online over 'The Martian'.

Spannend, wanneer je weet dat je 4 jaar moet overleven op een andere planeet

The Martian, uitgebracht in 2015, is een Amerikaanse sciencefictionfilm onder regie van Ridley Scott, gebaseerd op het gelijknamige boek van Andy Weir uit 2011.
Het verhaal gaat over een groep astronauten die op Mars verblijft tijdens een bemande missie. Door een zware zandstorm wordt Mark Watney, vertolkt door Matt Damon, achtergelaten en zijn team keert terug naar de aarde, denkend dat hij dood is.
Met de kennis dat er pas over vier jaar een andere missie naar Mars zal gestuurd worden, doet Watney er alles aan om te overleven met wat er over is van de Ares III-missie. Hij kweekt bijvoorbeeld aardappelen in de artificiële habitat en verbrandt hydrazine om water te krijgen.
Hij houdt ook een videodagboek bij. Ondertussen begint hij ook met de aanpassing van een ruimtevoertuig voor een lange tocht naar de landingsplaats van de Ares IV-missie.
Terwijl hij tracht voedsel te kweken, probeert hij ook contact te leggen met de aarde, wat deze film tot de laatste seconde spannend houdt.
Kijkers houden ook van de humor in de film: "De film was echt goed, Matt was echt grappig. Het boek is nog grappiger!"
"Ik zou denken dat een gezond gevoel voor humor essentieel is als je gestrand bent op Mars, dus goed gedaan."
De opnames van The Martian zijn gemaakt in de Korda Studios in Boedapest, die een van de grootste filmstudio’s ter wereld bezit, met in totaal 20 sets gebouwd voor de film.