Geniet met een gerust hart van je vakantie: Vergeet zeker niet deze zaken in je reisapotheek te steken!

Vrije tijd
door VDS
donderdag, 28 maart 2024 om 17:45
reisapotheek ehbo reizen gekwetst breuken snee ongeluk vrije tijd
Of je nu van plan bent een vakantie te boeken naar een tropisch eiland of een weekenduitstapje naar een nabijgelegen stad te maken, goed voorbereid zijn is essentieel om jezelf veilig en gezond te houden.

Enkele zaken die iedereen in zijn reisapotheek moet hebben

Een belangrijk onderdeel van die voorbereiding is het samenstellen van een effectieve reisapotheek. Maar wat neem je het best mee in je reisapotheek om je veilig te voelen? Hier zijn enkele tips.
1. Pijnstillers, koortsverlagers en ontstekingsremmers: Het is altijd een goed idee om basismedicijnen als paracetamol of ibuprofen bij je te hebben. Deze kunnen worden gebruikt om hoofdpijn, koorts, ontstekingen of pijn na een ongeval te behandelen.
2. Medicatie voor reisziekte: Als je gevoelig bent voor reisziekte, is het raadzaam om medicatie zoals Dramamine of Bonine mee te nemen. Dit kan zorgen voor een comfortabele reis, vooral als je van plan bent om lange afstanden te rijden of te varen.
3. EHBO-kit: Een compacte EHBO-kit met basisbenodigdheden zoals pleisters, gaas, tape en wondontsmettingsmiddel kan erg nuttig zijn bij kleine ongevallen of verwondingen.
4. Elektrische thermometer: Een thermometer kan altijd nuttig zijn om te controleren op koorts. Zeker als je reist naar gebieden waar besmettelijke ziekten vaak voorkomen.
5. Medicijnen voor verstoorde darmen: Diarree en constipatie zijn veelvoorkomende klachten bij reizigers, dus het is verstandig om loperamide (voor diarree) en een mild laxeermiddel (voor constipatie) bij je te hebben.
6. Medicijnen voor allergieën: Antihistaminica kunnen nuttig zijn als je allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen of bijensteken, of als je over het algemeen gevoelig bent voor allergieën.
7. Medicatie voor je specifieke gezondheidsbehoeften: Als je een chronische ziekte hebt zoals diabetes of hoge bloeddruk, zorg er dan voor dat je genoeg van je voorgeschreven medicijnen bij je hebt voor de duur van je reis, plus enkele extra dagen in het geval van reisvertragingen.
Het samenstellen van een reisapotheek kan een geruststellend aspect van je reisplanning zijn. Door voorbereid te zijn en de juiste benodigdheden bij je te hebben, kun je de risico's die met reizen gepaard gaan, minimaliseren en met een gerust hart genieten van je vakantie.