Ontdek Dakota Johnson in tijdloos liefdesdrama op Netflix: Verhaal over jarenlange hartzeer en spijt

Entertainment
door RMO
maandag, 25 maart 2024 om 11:50
persuasion netflix film
Netflix herbergt een reeks boeiende kostuumdrama's die rechtstreeks je hart beroeren. Een must-see film van zulk kaliber is Persuasion.
Persuasion is ontstaan uit Jane Austens gelijknamige roman uit 1818 (postuum gepubliceerd na haar overlijden) en wordt op voortreffelijke wijze geregisseerd door Carrie Cracknell in haar eerste lange speelfilm.

Een eeuwenoud verhaal van het hart op Netflix in een modern jasje

De film heeft een eigentijdse touch en het hoofdpersonage onthult haar verhaal rechtstreeks aan de kijker, wat je direct meevoert in haar emoties en ervaringen.
Het plot is geheel geweven rondom Anne Elliot, een rol gespeeld door Dakota Johnson, die getekend is door spijt. Ze werd door haar aristocratische familie aangespoord om de liefde van haar leven te weigeren en heeft die breuk nooit kunnen verwerken. Ze zou er alles voor over hebben om die keuze ongedaan te kunnen maken.
In Persuasion worstelt ze met de gevolgen van jarenlange hartzeer. Zo sterk zelfs, dat wanneer ze hem acht jaar later weer tegenkomt, ze hoopt op een nieuwe kans.
Ondanks de charmante verschijning van haar roekeloze neef, Mr. Elliot (Henry Golding), laat Anne de sterke band met Captain Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis) niet los.
Er is echter een probleem, net zoals in veel romantische verhalen slaagt ze er niet in om haar gevoelens kenbaar te maken. Uiteraard leidt dat tot allerlei misverstanden.