Netflix top 10 overspoeld met intrigerende docuseries: Van koude oorlog tot kidnapping

Entertainment
door RMO
woensdag, 27 maart 2024 om 19:05
the program cons cults and kidnapping netflix docuserie
Docuseries bezetten deze week drie plaatsen op de Netflix top 10 lijst wereldwijd. Het zijn drie heel uiteenlopende docuseries.

3 straffe docuseries domineren Netflix top 10!

Homicide: New York kwam de lijst binnen op de derde plaats met 6,6 miljoen views, Turning Point: The Bomb and the Cold War eiste de zesde plaats op (1,3M views) en The Program: Cons, Cults, and Kidnapping veroverde de zevende plaats met hetzelfde aantal weergaven. Wij stellen ze jullie graag kort alle drie voor.
Homicide: New York - Van Law & Order-bedenker Dick Wolf, Wolf Entertainment en Alfred Street Industries komt Homicide, een nieuwe docuserie die de verhalen van beruchte moordzaken vertelt door de mensen die ze het beste kennen: de rechercheurs en aanklagers die ze hebben opgelost.
Turning Point: The Bomb and the Cold War - Van Luminant Media en regisseur Brian Knappenberger presenteren "Turning Point: The Bomb and the Cold War" als de allernieuwste documentaireserie over de Koude Oorlog. Het verhaal start met de adembenemende ontwikkeling van de atoombom, gevolgd door de dramatische en wijdverbreide proliferatie van kernwapens in de daaropvolgende decennia. Vanaf de ondergang van de Sovjet-Unie tot de opkomst van de enigmatische figuur Vladimir Poetin, culminerend in de Russische invasie in Oekraïne.
The Program: Cons, Cults, and Kidnapping - Niet praten. Niet lachen. Niet naar buiten gaan. De Academy at Ivy Ridge beweerde met een mix van therapie en recreatieve activiteiten hulp te bieden aan probleemjongeren. De realiteit bleek echter afschuwelijk. De jongeren werden zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld in een programma dat meer weg had van een sekte dan een behandelingsprogramma. In deze ontroerende documentaire delen een filmmaker en andere voormalige studenten hun aangrijpende ervaringen binnen deze discipline-school.