Netflix-kijkers sluiten Noorse dramaserie over chaotische familiebijeenkomst vol geheimen in hun hart: "Heel mooie miniserie, meer van dit soort graag!"

Entertainment
door VDS
zaterdag, 20 april 2024 om 11:45
midsummer night
Een spannende, nieuwe dramaserie op Netflix geeft kijkers sinds twee weken een blik op een nogal chaotische familiereünie. Een moeder, die een onaangename bekendmaking wil doen, organiseert een enorm feest.
Niet alleen haar familie maar ook enkele gasten die voor de nodige onrust zorgen, zijn aanwezig. Midsummer Night, een recente Noorse minireeks, laat emotionele intermezzo's zien in relaties en huwelijken, waarbij thema's als liefde, verraad, hoop, dromen, jaloezie en vergeving aan bod komen.

Midsummer Night neemt je mee naar een familiegebeuren met een rollercoaster aan emoties

De aandacht wordt gevangen door een indrukwekkende cast uit zowel Noorwegen als Zweden, waaronder bekende namen als Pernilla August, Dennis Storhøi, Amalia Holm, Sofia Tjelta, Linn Skåber, Kim Falck, Christopher Wollter, Fanny Klefelt, Peiman Azizpour, Maria Agwumaro, Eirik Hallert, Liv Osa en Kadir Talabani.
Het verhaal vindt plaats op midzomer, de langste dag van het jaar. Carina heeft haar gehele familie uitgenodigd voor een traditioneel midzomerfeest dat bol staat van romantiek. Echter, is deze dag ook het moment waarop Carina en Johannes, na 30 jaar huwelijk, besluiten om hun familie en vrienden een belangrijke beslissing bekend te maken.
Onverwachts blijkt dat meer familieleden een geheim hebben, wat leidt tot flink wat conflicten. Regisseur en maker van de serie, Per-Olav Sørensen, vertelt: "Het is fascinerend om je te kunnen storten op alle relaties binnen zo'n grote familie". Er is ruimte voor sterke emoties, onthullingen en diepgaande gesprekken, wanneer alles anders loopt dan gepland.
Met 5 afleveringen van telkens een half uur kijkt deze serie vlot weg. Enkele reacties van kijkers. “Ja hele mooie mini serie, meer van dit soort graag!!!!” Veel kijkers worden zo aangegrepen door de serie dat ze niet kunnen stoppen met kijken: “Erg genoten van deze serie”, “Genoten van deze serie en in 1 keer uitgekeken!”.