Netflix-Kijkers kunnen niet stoppen met kijken als een moeder tracht te overleven: "Ik vond dit geweldig, het is echt en rauw"

Entertainment
door VDS
dinsdag, 21 mei 2024 om 18:45
maid netflix serie
Geïnspireerd door de bestseller van de New York Times, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive van Stephanie Land, de serie Maid op Netflix laat een indringende indruk na bij de kijkers.
"Ik vond dit geweldig, het is echt en rauw en zo waar voor zovelen. Zeker kijken", schrijft een kijker over de serie Maid op Netflix.

Het ruwe verhaal van een moeder die hard werkt om haar dochter een beter leven te geven

Maid volgt het verhaal van Alex, een alleenstaande moeder die huishoudelijke schoonmaak doet om rond te komen terwijl ze ontsnapt aan een gewelddadige relatie en dakloosheid overwint om een beter leven voor haar dochter Maddy, gespeeld door Rylea Nevaeh Whittette, te creëren.
Gezien door de emotionele maar humoristische lens van een wanhopige maar vastberaden vrouw, is deze serie een rauw en inspirerend onderzoek naar de veerkracht van een moeder terwijl ze obstakel na obstakel moet overwinnen.
Bijzonder in deze verfilming is dat de twee hoofdrolspelers ook echt moeder en dochter zijn. Zo speelt Margaret Qualley de rol van Alex. Op haar beurt heeft Alex een moeilijke relatie met haar moeder, Paula gespeeld door de werkelijke moeder van Margares, Andie MacDowell.
De serie, gemaakt door Molly Smith Metzler en vol pittige moeder-dochter thema's, leek de perfecte gelegenheid voor beiden om de eerste keer samen te werken. "Het was zo'n speciale ervaring voor me om met haar te kunnen werken en om zoveel van mijn hart in iets te kunnen stoppen", vertelde Qualley nog over deze ervaring.
En de appel valt niet ver van de boom, want zowel Qualley als MacDowell werden genomineerd voor een Golden Globe voor hun prestatie.
Kijkers hebben alleen maar superlatieven voor het meeslepende verhaal over een volhardende moeder: "Zeker een aanrader, kon niet stoppen met kijken."
"Het was uitstekend. Waargebeurd verhaal en de moeder dochter in de film zijn echt moeder en dochter."