Netflix brengt Famke Janssen terug naar Nederland: Schrijvers Undercover en Ferry onthullen nieuw verhaal

Entertainment
door RMO
woensdag, 20 maart 2024 om 11:45
netflix entertainment evergreen 2 1
Netflix introduceert een nieuwe Nederlandse Original serie: Amsterdam Empire, met Famke Janssen als de ster van de show. Dit nieuws werd onthuld via Series Mania festival in Frankrijk op 19 maart door Netflix zelf.
Het zeven-delige drama is geschreven en bedacht door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, de schrijvers achter bekende successen als Undercover en Ferry.
Jonas Govaerts neemt de regie op zich, terwijl de Amsterdamse productiemaatschappij Pupkin de productie verzorgt. Famke Janssen en Nico Moolenaar dragen ook bij als uitvoerende producenten.

Nederlandse Netflix-serie is geschreven met Famke Janssen in gedachte

Nico Moolenaar deelde zijn enthousiasme over de medewerking van Janssen: “Het was altijd al mijn wens om Famke Janssen terug naar Nederland te brengen en haar een eerste keer in haar carrière te zien spelen in een Nederlandse serie."
"Het personage Betty is met haar in gedachten geschreven en ik ben dan ook enorm blij dat ze samen met ons deze reis aangaat.”
Janssen gaf ons ook een inzicht in haar gevoelens en zei, "Ik ben dankbaar om weer samen te werken met Netflix en deel uit te maken van dit verhaal over de prachtige stad Amsterdam, een stad die dicht bij mijn hart ligt.”
Amsterdam Empire belooft een extravagante mix van glamour en grime in het hart van de Amsterdamse cannabis scene te worden. Het verhaal volgt Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal.
Hij heeft zijn hele loopbaan tegen concurrenten, criminelen en de Nederlandse wetten moeten opboksen, maar wanneer zijn affaire met een bekende journaliste openbaar wordt, ontdekt hij dat zijn gevaarlijkste vijand zijn eigen bedrogen vrouw Betty is.
Een voormalige popster met een scherp inzicht in alle zwakke punten van Jack en de wil om hem alles te ontnemen.
Nico Moolenaar maant iedereen aan om dit project te blijven volgen: ”Stay tuned voor verdere updates, want we zijn bezig met het samenstellen van een geweldige cast en crew.”