Naast Oppenheimer: Wees getuige van deze angstaanjagende thriller met Cillian Murphy op Netflix

Entertainment
door VDS
zondag, 31 maart 2024 om 18:45
red eye netflix film
Momenteel staat de film Oppenheimer met de Oscar-winnaar Cillian Murphy in de hoofdrol op Netflix. Maar voor wie niet genoeg krijgt van deze acteur is er ook de thriller Red Eye om te bekijken.
Red Eye is een Amerikaanse film uit 2005 met Rachel McAdams en Cillian Murphy in de hoofdrollen, geregisseerd door Wes Craven.

79% op Rotten Tomatoes en bouwt de spanning op tot de allerlaatste scène

Ondanks dat de film een hoge score van 79% behaalde op Rotten Tomatoes, is hij niet bij iedereen bekend. De film vertelt het verhaal van Lisa Reisert, een hardwerkende hotelmanager, die op een vlucht naar huis naast de charmante maar gevaarlijke misdadiger Jackson Rippner komt te zitten.
Rippner heeft de taak om Charles Keefe, de staatssecretaris van Binnenlandse Veiligheid, en zijn gezin te vermoorden, die in Lisa's hotel zullen verblijven.
De initieel charmante Rippner verandert al snel in een gevaarlijke schurk die Lisa dwingt om de Keefe familie naar een specifieke kamer te sturen. Zijn handlangers kunnen zo gemakkelijk een aanslag plegen op de familie.
Als ze weigert, zal haar onwetende vader vermoord worden. Lisa doet alles wat in haar macht ligt om de politiek moord te voorkomen en een angstaanjagend kat-en-muis-spel ontvouwt zich. De spannende thriller houdt kijkers op het puntje van hun stoel tot de laatste scène.
“Cillian Murphy was zo’n slecht karakter in deze film, en Rachel McAdams was geweldig en prachtig, Rachel en Cillian Murphy hadden een geweldige chemie in deze film!”
"Geweldige film...! Echt de moeite waard! Erg interessant! Veel geweldige scènes...!
"Ik raak er nog steeds niet over uitgepraat en heb de film al 3 keer gezien. De achtergrondmuziek en liedjes waren zo hartverscheurend."
De cast omvat ook acteurs zoals Brian Cox, die Lisa's vader speelt, Jayma Mays als hotelreceptioniste Cynthia en Jack Scalia, die de rol van Charles Keefe op zich neemt.