Filmjuweeltje op Netflix dat je niet mag missen: "Elk moment was vol spanning en de locatie shots waren absoluut prachtig

Entertainment
door VDS
zondag, 31 maart 2024 om 14:05
the wonder netflix film
Op Netflix vind je enkele kostuumdrama's die je moeiteloos meenemen naar een andere tijd, met unieke gewoonten en ideeën. Als je jezelf volledig kan onderdompelen, en de emoties van het hoofdpersonage kan voelen, dan heb je een echte filmjuweeltje in handen.
En dat is ook het geval bij de dramafilm op Netflix: The Wonder. Hierin speelt Florence Pugh de Nightingale-verpleegster Lib Wright, die in 1862 van Engeland naar een afgelegen Iers dorp reist. 

Een verpleegster doet onderzoek naar een wonderbaarlijke case in Ierland

Daar moet ze een speciale case onderzoeken. Een jong meisje beweert dat ze maandenlang op wonderbaarlijke wijze heeft gevast.
In The Wonder, dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Emma Donoghue, voelt het personage van Pugh erg modern ondanks de historische setting van de film.
Lib heeft de wereld rondgereisd naar oorlogsgebieden en dingen gezien die ongewoon zijn voor een vrouw uit haar tijd. Daardoor trekt ze de aandacht, zelfs in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.
Die dominantie blijkt ook wanneer Lib de raad van mannen die haar hebben ingehuurd, probeert te waarschuwen dat het kind in levensgevaar is. Herhaaldelijk wordt ze genegeerd, ondanks haar kwalificaties.
"Ik vond vooral Lib interessant, omdat ze een Nightingale-verpleegster is en Nightingale-verpleegsters in die tijd werden gezien als engelen," zegt Pugh. "Ze werden gezien als de meest pure mensen."
Kijkers genieten duidelijk van deze aangrijpende film die de tijdgeest heel goed weet te vatten in een wondermooie setting.
"Ik zag deze film op het BFI film fest in Londen en hij was geweldig. Florence Pugh is een krachtpatser in deze film. Elk moment was vol spanning en de locatie shots waren absoluut prachtig."
"Ik heb het net gezien en ik moet zeggen, hoewel het verhaal vrij eenvoudig is, bleef ik geboeid tot het einde. Bij de laatste scène moest ik huilen. Bovendien is de soundtrack ongelooflijk."