Miljoenen Netflix-kijkers betoverd door Noors familie dramaserie: "Je wil gewoon het einde zien"

Entertainment
door RMO
maandag, 08 juli 2024 om 11:45
midsummer night
Een boeiende dramaserie op Netflix heeft ondertussen al mijoenen harten veroverd. Een kijkje in een nogal tumultueuze familiereünie blijft kijkers boeien tot de laatste minuut.
“Ik vond het een goede serie. Heel eenvoudig en klein . Met mooie verhaallijnen die samenkomen in een simpele familiebijeenkomst. Ontroerend.”
“Gezien, in één lange avond. Je wil gewoon het einde zien. Ik ben sowieso dol op Scandinavische series.”
Midsummer Night, een Noorse miniserie van 5 aleveringen, toont emotionele tussenpozen in relaties en huwelijken, waaronder thema's als liefde, verraad, hoop, dromen, jaloezie en vergeving.

Midsummer Night brengt een familiefeest vol emotionele wisselvalligheden

De aandacht blijft hangen dankzij een indrukwekkende cast van zowel Noorweegse als Zweedse acteurs, waaronder bekende gezichten als Pernilla August, Dennis Storhøi, Amalia Holm, Sofia Tjelta, Linn Skåber, Kim Falck, Christopher Wollter, Fanny Klefelt, Peiman Azizpour, Maria Agwumaro, Eirik Hallert, Liv Osa en Kadir Talabani.
Het verhaal speelt zich af op midzomerdag, de langste dag van het jaar. Carina heeft haar hele familie uitgenodigd voor een traditioneel midzomerfeest vol romantiek. Maar deze dag is ook het moment waarop Carina en Johannes, na 30 jaar huwelijk, besluiten om hun familie en vrienden een belangrijke beslissing mee te delen.
Onverwacht blijkt dat meer familieleden een geheim hebben, wat leidt tot heel wat conflicten. De regisseur en maker van de serie, Per-Olav Sørensen, zegt: "Het is boeiend om je volledig te kunnen verdiepen in alle relaties binnen zo'n grote familie". Er is plaats voor sterke emoties, onthullingen en diepgaande gesprekken, als alles anders loopt dan gepland.