Kijkers worden verrast door plotse plottwist in historisch moordverhaal op Netflix: “Zo goed”

Entertainment
door RMO
woensdag, 15 mei 2024 om 18:45
alias grace netflix serie
Op Netflix staat een historisch kostuumdrama dat al heel wat kijkers heeft verrast. Gebaseerd op een waargebeurd moordmysterie prikkelt het de geesten van de kijkers nog extra.

Dubbelmoord in 1843 waar heel veel controverse over is, nog steeds... 'Alias Grace'

Het verhaal van 'Alias Grace' volgt Grace Marks, gespeeld door Sarah Gadon, een arme, jonge Ierse immigrante en huisbediende in Upper Canada die, samen met stalknecht James McDermott (Kerr Logan), werd veroordeeld voor een brute dubbelmoord.
De slachtoffers waren hun werkgever, Thomas Kinnear, en zijn huishoudster, Nancy Montgomery (Anna Paquin) en de moorden vonden plaats in 1843.
James werd opgehangen terwijl Grace tot levenslang werd veroordeeld. Grace werd een van de meest raadselachtige en beruchte vrouwen van Canada vanwege haar vermeende rol in de sensationele dubbele moord.
Haar veroordeling was controversieel en leidde tot veel discussie over de vraag of Grace echt betrokken was bij de moord, of slechts een onwetende medeplichtige was. Een vraag die al miljoenen kijkers aan hun tv toestel heeft doen kleven.
"Ik vond dit echt een leuke film, omdat je de hele tijd aan het lijntje werd gehouden en een verrassing (voor mij althans) aan het einde."
"Ik raad dit altijd aan. Een aantal jaar geleden gekeken en zo goed."
“Al effe geleden gezien. Hele mooie serie!”