Kijkers vinden dit de beste serie ever op Netflix: “Niets kan hieraan tippen!”

Entertainment
door RMO
woensdag, 24 april 2024 om 19:20
dark netflix serie
Er staat een bijzondere serie op Netflix bestaande uit drie seizoenen die de dimensies van tijd en ruimte aan elkaar koppelt, wat veel kijkers verbijstert tijdens het kijken.

Eerste originele Netflix-serie die over tijd en ruimte reist

Dark is de eerste originele Netflix-serie die helemaal in Duitsland gecreëerd, geproduceerd en opgenomen is. Het verhaal van Dark vindt plaats in een hedendaags Duits stadje waarbij de verdwijning van twee kinderen de complexe relaties en verborgen levens van vier families onthult.
In tien episoden krijgt het plot een bovennatuurlijke wending die terugverwijst naar hetzelfde stadje, maar dan in 1986. De serie is gemaakt door de bekroonde makers Baran bo Odar en Jantje Friese, die eerder werden bejubeld voor hun film Who am I (2014).
Een ietsiepietsie kleine inkijk naar wat komen zal: Met de opening van de kerncentrale in 1953, blijkt het grottennetwerk van Winden een verborgen gangenstelsel te bevatten dat verbonden is met tijdsperiodes 33 (1986) en 66 (2019) jaar later.
Kijkers geven grif toe dat je deze serie met 1000% van je aandacht moet volgen, want de verhaallijnen over de verschillende tijden en personages, kunnen anders een groot kluwen van raadsel worden. Maar telkens komt naar voren hoe prachtig deze reeks wel is.
"Geweldige serie, maar zelfs als je je volledig concentreert, smelten je hersenen. Ik moest een week of twee stoppen met kijken om het te verwerken en een paar afleveringen opnieuw te bekijken. Maar het is zo goed, als je het eenmaal doorhebt. Iedereen zou het moeten kijken."
"Er zijn veel sci-fi series die beter zijn dan stranger things, maar niets kan tippen aan Dark."
"Ik hield erg veel van Dark. Het is complex, gelaagd, intelligent, vereist constante aandacht of je mist iets waardoor je heel snel in de war raakt."