Kijkers bekijken massaal waargebeurd moordverhaal op 12-jarig meisje op Netflix: "Zo ontzettend goed!"

Entertainment
door VDS
zondag, 28 april 2024 om 11:45
the case asunta netflix serie
Netflix is sinds enkele dagen (26 april) alweer een true-crime miniserie rijker over de waargebeurde moord op Asunta Basterra, een van de meest schokkende zaken in Spanje in 2013.
De onderzoeksthriller The Asunta Case (El Caso Asunta), met in de hoofdrollen Candela Peña en Tristán Ulloa, vertelt het verhaal van een van de meest schokkende waargebeurde misdaad in de Spaanse geschiedenis.
Momenteel staat de serie op de tweede plaats in de Belgische Netflix top 10 en wordt de 6-delige reeks massaal bekeken.
De serie The Asunta Case werd gemaakt door Ramón Campos (Gran Hotel), Gema R. Neira (High Seas), Jon de la Cuesta (Estoy Vivo) en David Orea (Jaguar). Campos regisseerde in 2017 al een documentaire over de zaak, El caso Asunta: Operación Nenúfar.

The Asunta Case, van perfect gezin naar dramatische gebeurtenissen en moord

De serie The Asunta Case volgt Rosario (Peña) en Alfonso (Ulloa), ouders die hun 12-jarige dochter Asunta (Wu) als vermist opgeven. Wat eerst lijkt op een ontvoering, neemt nadien een duistere wending.
Wanneer de politie, Cruces (León) en Ríos (Blanco), het echtpaar onderzoekt, beginnen ze, samen met rechter Malvar (Gutiérrez), te vermoeden dat er meer achter Asunta's verdwijning en dood zit.
Op die manier worden de adoptieouders van Asunta, Rosario en Alfonso, plots de hoofdverdachten van de moord op hun dochter die ze als baby adopteerden.
Het nieuws brengt de stad en zelfs het land in beroering. Wat kan twee ouders ertoe brengen het leven van hun dochter te beëindigen? Wat verbergt zich onder dat perfecte familieplaatje?
"Gisteravond gestart. Bijna klaar mee. Ik weet nog steeds niet zeker wie het gedaan heeft. Het is zo ontzettend goed!"
“Ik kijk graag naar waargebeurde verhalen. Ik Google eerst het verhaal om te zien waar het over gaat en kijk dan de verfilming. Deze serie brengt geweldig de waarheid in beeld en de uiterlijke gelijkenis van de acteurs met hun personages uit het echte leven…ongelooflijk. Super, een echte aanrader!”
De hoofdrollen in The Asunta Case:
  • Candela Peña (Hierro) als Rosario Porto, Asunta’s moeder
  • Tristán Ulloa (Berlin) als Alfonso Basterra, Asunta’s vader
  • Javier Gutiérrez (Champions) als rechter Malvar
  • María León (Sin Fin) als agent Cristina Cruces
  • Carlos Blanco (Money Heist) als agent Javier Ríos