Kijkers blijven geobsedeerd door nieuwste Netflix-hitserie over menselijk trauma: Nog steeds nummer 1

Entertainment
door RMO
woensdag, 01 mei 2024 om 12:10
baby reindeer netflix serie
De succesvolle serie Baby Reindeer van Richard Gadd, de maker en acteur, blijft voor de tweede week de topper van de Engelstalige tv-programma's met 22 miljoen weergaven.
Het authentieke, boeiende en onvergetelijke drama vertelt Gadd's persoonlijke ervaring met een stalker na, waardoor het de meest bekeken show van de week is.
Dit donkere, dramatische maar tegelijkertijd humoristische plotselinge succes is gebaseerd op Gadd's eigen ware verhaal, door hem zelf geschreven en gespeeld. Gadd heeft zijn bekroonde theatervoorstelling getransformeerd naar een serie met zeven afleveringen.

Baby Reindeer: Stalking in beeld waarbij de lijn tussen dader en slachtoffer zeer dun is

Een verhaal dat het dunne lijntje weergeeft tussen slachtoffer en dader in een verhaal van obsessie en trauma. De online wereld is in de ban van het stalkingsthema.
Vooral de pijnlijke effecten ervan die in Baby Reindeer aan bod komen, leiden tot intense discussies. Mensen zetten zelf een ware zoektocht op naar de echte stalker. Waardoor ze zichzelf ook op het pad van stalking begeven.
Mensen met vergelijkbare ervaringen uiten zich over hoe treffend het verhaal de gevoelens beschrijft, en voelen zich minder eenzaam in hun ervaringen dankzij de serie.
Het plot volgt de getraumatiseerde komiek Donny Dunn, gespeeld door Richard Gadd, zijn problematische relatie met een vrouwelijke stalker en hoe dit zijn leven beïnvloedt.
Deze opgedrongen relatie dwingt hem om zijn persoonlijk verborgen trauma onder ogen te komen. De serie wordt versterkt door uitstekend acteerwerk van Jessica Gunning als Martha, Nava Mau als Teri en Tom Goodman-Hill als Darrien.