Kan jij deze zaken kraken? 3 Noorse detectiveseries die immens populair zijn op Netflix

Entertainment
door RMO
maandag, 01 april 2024 om 19:05
marcella netflix serie
Misdaadverhalen hebben altijd tot de meest intrigerende fictie behoord, maar lijken in het tijdperk van streaming diensten het meest te floreren.
Wat is er boeiender dan vanuit je comfortabele zetel in een wereld vol schurken te stappen? Hier zijn drie complexe mysteries, die je op Netflix kan vinden, die wij voor jou hebben uitgekozen.
Marcella (3 seizoenen, 8 afleveringen elk): Marcella werd geproduceerd door internationaal erkende schrijver Hans Rosenfeldt (The Bridge). Het is gesitueerd in hethedendaagse Londen met Anna Friel in de hoofdrol als Marcella, een politieagente die lijdt onder een persoonlijke crisis. Na een loopbaan pauze van 12 jaar keert ze terug naar de Met Murder Squad waar ze direct toegewezen wordt aan een zaak uit 2003. Er is een reeks recente moorden geweest die allemaal dezelfde kenmerken vertonen als deze onopgeloste zaak van meer dan tien jaar geleden.
Forsvinningen of The Lørenskog Disappearance (5 afleveringen): Wanneer de vrouw van een miljardair vermist raakt, moet de Noorse politie omgaan met hysterische pers en misleidende informantie om de waarheid boven water te krijgen. De grote vraag blijft dus of de vrouw terugkeert en wie de misdadiger is. Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, wat het dus extra boeiend maakt op Netflix.
Young Wallander Killer’s Shadow (2 seizoenen, 6 afleveringen elk): De serie volgt de iconische Zweedse detective uit de boeken van Henning Mankell als jongere man. In Young Wallander wordt Adam Pålsson (The Bridge) de Zweedse detective wanneer hij net is afgestudeerd van de politieacademie. Het eerste seizoen kwam uit in 2020 en het tweede seizoen volgde in 2022. In het eerste seizoen is hij zelf getuige van een vreemde moord en wordt zijn hulp gevraagd in het onderzoek.