Netflix-kijkers kleven aan hun scherm: Vrouw gaat over lijken in razendspannend moordmysterie

Entertainment
door RMO
maandag, 01 april 2024 om 12:15
woman of the dead totenfrau netflix serie
Op Netflix staat een zeer aangrijpende Oostenrijkse misdaadserie. Psychologisch zijn er in deze whodunit heel wat lagen die een voor een in beeld worden gebracht om het mysterie van een brutale moord op te lossen.
In de miniserie Totenfrau of Woman of the Dead krijg je tijdens de eerste aflevering al een lawine aan informatie over het reilen en zeilen in een Oostenrijks dorpje.

Heftig moordmysterie doet vrouw over lijken lopen

En het verhaal begint meteen heftig wanneer begrafenisondernemer Blum, fantastisch neergezet door Anna Maria Mühe, met haar eigen ogen ziet hoe haar man Mark (Maximilian Kraus) tijdens zijn werk als motoragent uit het niets wordt aangereden.
In het ziekenhuis overleed Mark aan zijn verwondingen. En wanneer haar eigen echtgenoot op haar werkbank ligt, ontdekt Blum dat dit niet zomaar een aanrijding was, maar een moordaanslag.
Blum is vastberaden om te achterhalen wie er achter het stuur zat van de auto die vluchtmisdrijf pleegt. Als blijkt dat de collega’s van haar man geen onderzoek instellen naar de aanrijding, kookt Blum van woede en frustratie.
Ze komt tot gruwelijke en smerige ontdekkingen over hoogwaardigheidsbekleders van haar dorp, die het daglicht niet mogen zien. Ze gaat letterlijk over lijken om de waarheid te achterhalen.
Kijkers blijven nog steeds de serie aanraden als een must-watch: “Net Totenfrau gezien, vond die waanzinnig goed”, “Aanrader om te gaan kijken als je hem nog niet gezien mocht hebben …”.
Sommige scènes zijn wel zeer expliciet en heftig, maar maken tegelijk het verhaal tot een echte bingetopper waarbij je niet kan wegkijken van je scherm.
”Topserie, sommige delen best heftig om te zien. Nooit gedacht wie er werkelijk achter zat” of “Dit is een aanrader, bij vlagen best bruut maar daardoor ook zeer cool!”