Intiem oorlogsverhaal over Anne Frank op Netflix: Een meeslepend verhaal over vriendschap in vreselijke oorlogstijd

Entertainment
door RMO
vrijdag, 03 mei 2024 om 11:45
mijn beste vriendin anne frank netflix film
Mijn beste vriendin Anne Frank, een intiem oorlogsverhaal, staat sinds mei opnieuw op Netflix. Het valt op dat dit tot dusver de enige Nederlandse film van 2021 is die Anne Franks leven in beeld brengt.
Deze oorlogsfilm wordt vertelt vanuit het standpunt van Hannah, de beste vriendin van Anne Frank. Ze hebben elkaar beloofd altijd er voor elkaar te zijn.

Anne Frank en haar beste vriendin zien elkaar weer in concentratiekamp in 'Mijn beste vriendin Anne Frank'

Ben Sombogaart heeft de regie van de film Mijn vriendin Anne Frank op zich genomen, een film die stoelt op een waargebeurd verhaal. Deze film volgt de vriendschap tussen Hannah Goslar en Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Hannah en Anne zijn onafscheidelijk als de Tweede Wereldoorlog aanbreekt, maar als de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. In 1945 komt het echter tot een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes.
Ze zien elkaar weer in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert Hannah haar leven om haar ernstig verzwakte vriendin Anne te helpen.
Deze ontmoeting is vol emotie, en ondanks de verschrikkingen om hen heen, blijft hun vriendschap een bron van troost en hoop.
In deze film zien we Josephine Arendsen als Hannah Goslar, Aiko Beemsterboer als Anne Frank, Roeland Fernhout als Hans Goslar, Lottie Hellingman als Ruth Judith Goslar, Stefan de Walle als Otto Fran en Björn Freiberg als Officier Bruno in de hoofdrollen.