Internationale doorbraak voor Franse misdaadserie op Netflix: "Zó goed. In een dag uitgekeken!"

Entertainment
door VDS
zaterdag, 16 maart 2024 om 18:45
furies netflix serie
Op 1 maart heeft Netflix een razende actieserie toegevoegd die met succes is ontvangen door de kijkers. Furies, een misdaadserie uit Frankrijk, heeft in een week tijd 7,9 miljoen views vergaard en zichzelf naar de top van de Niet-Engelstalige Netflix serie lijst getrokken wereldwijd.
De serie staat ook in de top 10 van Netflix in België en Nederland en heeft in totaal in 89 landen de top 10 bereikt.

Studente wil de dood van haar vader wreken en komt in de onderbuik van Parijs terecht

Het verhaal van Furies draait om studente Lyna (gespeeld door El Arabi), die uitkijkt naar haar verjaardag, maar deze blijkt voor tragische redenen onvergetelijk te worden.
Tijdens het vieren met haar criminele ouders wordt haar vader op een brutale manier vermoord. Aangezien haar ouders banden hadden met de beruchte misdaadfamilies in de stad, belandt Lyna in de gevangenis omdat ze de dader van haar vaders moord niet kan identificeren.
In de gevangenis verbetert Lyna haar zelfverdedigingsvaardigheden en verzamelt ze informatie over een geheimzinnig figuur genaamd The Fury (gespeeld door Foïs).
Dit is een gevaarlijke rechtsbewaker in de donkere hoeken van Parijs. Na haar vrijlating infiltreert Lyna in het Parijse misdaadsyndicaat waar The Fury heerst, in een poging de waarheid achter haar vaders moord te achterhalen.
Tot haar verrassing blijkt dat The Fury, wiens echte naam Selma is, de hulp van Lyna goed kan gebruiken. Terwijl Selma Lyna traint als haar mogelijke nieuwe recruut, ontrafelen de twee een donkere samenzwering die de criminele wereld bedreigt.
Kijkers kunnen niet stoppen met kijken: "Deze serie was zó goed. In een dag uitgekeken".
Een kijker wil graag nog een suggestie geven voor een mogelijk vervolg op deze serie: "Geweldige serie, als ze seizoen 2 maken, moeten ze haar meer skills geven. Het lijkt alsof ze 100 keer dood zou zijn als Selma er niet was geweest."