Vlamingen beginnen massaal te barbecueën maar maken telkens weer opnieuw dezelfde fout

Vrije tijd
zaterdag, 10 mei 2025 om 15:00
barbecue
De zon schijnt, de geur van dampende worsten hangt in de lucht — het barbecueseizoen is officieel begonnen. Of beter: de jaarlijkse collectieve barbecue-chaos is weer van start gegaan.
Want geef toe: met dit weer denkt iedereen plots dat het wel “snel even” kan. De barbecue wordt uit de garage gesleurd, zonder check of alles nog werkt. Het rooster lijkt op het eerste zicht proper (“dat brandt er wel af”), de tang ligt nog in een doos van vorig jaar en de kolen zijn… vochtig. Maar niemand die daar nog voor naar de winkel wil.
Als het vuur dan eindelijk pruttelt, blijkt het vlees al uren uit de koelkast te liggen — of erger: nog in de winkelkar. De hamburgers worden op het rooster gegooid terwijl de kolen nog vrolijk zwart zijn. Het sissen klinkt veelbelovend, maar de steekvlammen vertellen een ander verhaal.
Wat volgt is een klassieker: halfgare kip, aangebrande ribbetjes en wit brood uit de oven als redding. Maar toch klinkt het steevast aan tafel: “Het was wél gezellig, hé.”
En morgen? Dan duikt er een perfecte foto op Facebook op — met dampende burgers, gezellige sfeer en géén woord over de frieten uit de airfryer.