Survivalgids: Stressvrij vliegen met kinderen

Vrije tijd
door VDS
donderdag, 21 maart 2024 om 21:45
kind in vliegtuig vliegen reizen vrije tijd
Reizen met kinderen kan zowel leuk als uitdagend zijn, vooral tijdens lange vluchten. Kinderen kunnen snel verveeld raken en ongemakkelijk worden in de beperkte ruimte van een vliegtuigcabine.

Reizen met kinderen: Leuk en uitdagend, enkele tips

Het entertainen van kinderen tijdens vliegreizen kan de ervaring echter aangenamer maken voor zowel de kinderen als de volwassenen. Hier zijn enkele tips over hoe je kinderen op het vliegtuig rustig kunt entertainen:
Breng speelgoed en spelletjes mee
Neem draagbaar speelgoed en reisspellen mee om je kinderen bezig te houden. Dit kan variëren van kleurboeken en potloden tot kaartspellen en actiefiguren. Draagbare puzzelgames zoals sudoku of woordzoeker kunnen ook helpen om de tijd te doden.
Elektronische apparaten
Zorg ervoor dat je draagbare elektronische apparaten bij je hebt, zoals een tablet of draagbare dvd-speler, en laad ze voor vertrek volledig op. Vergeet niet om ook hoofdtelefoons mee te nemen om te voorkomen dat het geluid andere passagiers stoort.
Download films en spelletjes van tevoren
De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden inflight entertainment aan, maar het kan handig zijn om je eigen selectie van kindvriendelijke films, shows en spelletjes op je tablet of smartphone te hebben voor het geval je kind de aangeboden opties niet leuk vindt.
Lichte snacks
Het serveren van maaltijden aan boord kan even duren en jouw kinderen krijgen mogelijk honger tussen de maaltijden in. Verpak lichte snacks zoals fruit, koekjes of crackers. Vergeet niet om ook water bij je te hebben.
Keer terug naar de basis met boeken
Gedrukte boeken of e-books kunnen een geweldige manier zijn om kinderen te entertainen. Het kan een verhaalboek of een leerboek zijn, afhankelijk van de leeftijd en voorkeur van het kind.
Comfortitems
Vergeet de comfortitems van je kind niet, zoals een favoriete deken of knuffel. Deze items kunnen hen helpen te kalmeren en gemakkelijker in slaap te vallen.
Reizen met kinderen hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met een beetje planning en de juiste hulpmiddelen kan het zelfs een leuke en gedenkwaardige ervaring zijn.
Houd deze tips in gedachten voor je volgende vliegreis en zorg ervoor dat je tijd doorbrengt met je kinderen terwijl je onderweg bent naar je bestemming.