Kriebebelt het om weer in het zadel te zitten? Met deze tip ga je weer veilig met je motor de baan op

Vrije tijd
door RMO
vrijdag, 08 maart 2024 om 21:45
motor motorrijden op de baan roadtrip
Als het weer opnieuw wat warmer begint te worden, is het opwindend om weer wat tijd met de motor op de open weg door te brengen.
Het kan verleidelijk zijn om meteen weer volledig in het motorrijden te duiken, maar het is belangrijk dat je op een verantwoorde manier terugkomt in het zadel.

Voor je eerste motortrip, zijn er zaken waar je rekening mee moet houden

Veiligheid is misschien het belangrijkste punt om te onthouden bij het hervatten van motorrijden na een lange pauze. Na een maandenlange pauze kan het zijn dat je reflexen niet meer zo scherp zijn en je moet mogelijk je rijvaardigheden opfrissen.
Als eerste is het belangrijk om goed na te denken over je route. Probeer een route te kiezen die je bekend is en vermijd drukke wegen tot je weer volledig comfortabel bent op de motor.
Het kan helpen om bij daglicht en bij droog weer te beginnen rijden. Probeer ook langzaam de duur en afstand van je ritten te verhogen, zodat je je lichaam de kans geeft om aan te passen aan de fysieke eisen van het motorrijden.
Daarnaast speelt de conditie van je motor een cruciale rol in je veiligheid. Voeren een grondige controle van je motor uit voordat je vertrekt.
Controleer de bandenspanning, zorg ervoor dat alle verlichting correct werkt, check de ketting en zorg ervoor dat de motor goed gesmeerd is. Als je motor een lange tijd heeft stilgestaan, is het wellicht een goed idee om een professional de motor te laten nakijken.
Na een periode van inactiviteit kan je motoruitrusting ook inspectie gebruiken. Check je helm op eventuele schade, en zorg ervoor dat je beschermende kleding nog steeds goed past en in goede staat is.
Beschermende kleding is niet alleen belangrijk voor je veiligheid, maar helpt je ook comfortabeler en met meer vertrouwen te rijden.
Leer jezelf en je motor opnieuw kennen, neem je tijd om je vaardigheden opnieuw op te bouwen en let voortdurend op je veiligheid.
Met deze tips in het achterhoofd is het weer leuk om op pad te gaan en te genieten van het rijden op je motor - klaar voor de lente!