Winter lijkt echt ingzet: Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt niet echt rooskleurig weer

Natuur
door VDSzondag, 03 december 2023 om 10:00
sabine hagedoren weervrouw vrt
De winter is weerkundig ingezet, horen we weervrouw Sabine Hagedoren zeggen in haar weerbericht. Ook in werkelijkheid hebben we ondertussen al heel wat winterweer over ons heen gekregen. Zaterdag lag er in de ochtend een laagje sneeuw op het strand.
Maar wat kunnen we verwachten voor de volgende dagen? “Het winterse gaat nog wat blijven aanhouden de komende dagen”, laat weervrouw Sabine weten.

Het winters weer blijft nog aanhouden, vertelt Sabine Hagedoren

“De nacht van zaterdag op zondag wordt het niet alleen ijskoud, het gaat ook harder waaien. De temperaturen gaan van -2 tot -10. Vooral in het zuiden van ons land kan aanvriezende mist ontstaan.”
“Als je de baan op gaat, moet je toch oppassen voor een paar lokale gladde plekken op de weg”, waarschuwt Sabine.
“Op zondag gaat er eerst sneeuw van west naar oost over ons land trekken. Ook in Vlaanderen kan er 1 tot 3 centimeter vallen.”
“Het kan daardoor ook gevaarlijk glad worden op de weg. Naarmate de temperaturen stijgen, gaat die sneeuw over naar regen.”
“Tijdelijk kan de regen aanvriezen en de wegen glad maken. Uiteindelijk wordt het op de meeste plaatsen 1 graad. In de Ardennen blijft het lichtjes vriezen bij -2 graden.”
“Ook de wind gaat op zondag een tandje bijsteken. Soms kunnen er rukwinden zijn tot 55 kilometer per uur.”

Komende week ziet er nog steeds nat, koud en guur uit op de weerkaarten

Daarna kijkt weervrouw Sabine Hagedoren op VRT 1 ook naar het weer van de komende week. En dat ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Eerder nat en koud.
“Op maandag blijft het ook nog winters. Hier en daar kan er nog een winterse bui vallen. In de loop van de dag gaat het toch al wel 7 graden worden.”
“Dinsdag krijgen we veel neerslag over ons heen en in de Ardennen valt er dus opnieuw sneeuw bij. In Vlaanderen en Brussel kunnen we rekenen op positieve temperaturen tot 6 graden en staat er een goed voelbare wind.”