Weerman Bram Verbruggen ziet nieuw weerelement opduiken in de weerkaarten

Natuur
door VDS
maandag, 20 november 2023 om 9:45
bram verbruggen weer weerbericht vrt
Er lijkt maar geen einde te komen aan de eindeloze regen. Iets waar weerman Bram alles over weet. Helaas is hij de boodschapper van nog meer slecht nieuws.

Het weer op maandag ziet er kletsnat uit

Weerman Bram Verbruggen ziet het op maandag heel nat in. “Er is veel regen op komst.”
“Rond 10 uur verwachten we een regenzone in het westen van ons land. Daar zitten ook een paar felle buien bij met kans op onweer en rukwinden tot 70 kilometer per uur.”
“Na de middag trekt de regen verder naar het oosten en wordt het wat droger vanaf het westen met een aantal opklaringen.”
“De maxima ligt rond 8 à 12 graden en er staat een goed voelbare wind uit het zuidwesten.”
Het zal echt wel heel veel regen vallen. “De neerslaghoeveelheden zouden op maandag kunnen oplopen tot 10 liter op heel veel plaatsen. Lokaal kan dat tot 15 liter gaan”, schetst Bram Verbruggen op Radio 1.
“Dinsdag wordt een wisselvallige dag met soms een opklaring maar toch nog vrij veel wolkenvelden met af en toe een bui. De wind zal zeker ook nog voelbaar zijn."

Woensdag krijgen we een adempauze van regen, maar duikt het kwik plots zeer laag

Woensdag wordt een betere dag, maar dan flirt plots het kwik met het vriespunt, een nieuw element van het weer doet zijn intrede.
“Woensdag wordt de droge dag van de week, hoewel de temperatuur ‘s morgens rond het vriespunt zal liggen. Overdag wordt het amper 5 à 6 graden, dus vrij fris voor de tijd van het jaar.”