KMI heeft het over onstabiele zeelucht: Dit mogen we verwachten

Natuur
door VDSzondag, 11 februari 2024 om 9:55
weer granen bewolkt dreigend weer wind granen die waaien in de wind weerbericht
Het KMI geeft wat extra informatie over het weer op zondag. Op zondagochtend neemt een koufront afscheid van ons land en geeft ons vervolgens minder warme en onstabiele zeelucht. Maar een tijdelijke stabilisatie van de atmosfeer wordt al verwacht op maandagmiddag.
Zondag begint met veel bewolking en een paar plaatselijke buien. Naarmate de dag vordert, wordt het onstabiel met meer intensieve buien die van west naar oost over het land trekken. Er zullen ook wat opklaringen zijn. De temperaturen zullen variëren tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind zal matig waaien vanuit het zuidwesten en 's avonds naar west draaien.

Het weer op maandag zal een tijdelijke stabilisatie van de atmosfeer brengen

Maandag begint met veel lage wolken, voornamelijk ten zuiden van de Samber en de Maas. Gedurende de dag wordt het wisselend bewolkt met buien die van west naar oost trekken. Het wordt geleidelijk droger vanaf de kust met brede opklaringen. De temperaturen zullen liggen tussen 5 of 6 graden in de Ardennen en 8 of 9 graden in Vlaanderen. Er zal een matige westen- tot zuidwestelijke wind zijn.
Dinsdag zal het variëren tussen bewolkt en helder en blijft het grotendeels droog. In de ochtend zal het vrij koud zijn. In de avond verwachten we een koufront vanaf het westen met (lichte) regen. De temperaturen zullen variëren tussen 5 en 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden aan de kust. De wind zal matig waaien vanuit het zuiden tot zuidwesten.
Woensdag wordt het erg bewolkt met regelmatige regenbuien. Het wordt weer zachter met temperaturen rond de 9 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden in het westen van het land. Er zal een strakke zuidwestelijke wind zijn, matig in het binnenland en mogelijk vrij krachtig aan zee.