Onvoorstelbaar waar tandpasta allemaal goed voor is: Een fantastische hulp in je huishouden!

Huis en tuin
door RMO
maandag, 01 april 2024 om 21:45
tandpasta huis en tuin tanden poetsen witter maken hygiene mondhygiene
Buiten het poetsen van je tanden, kan je nog veel andere dingen doen met een tube tandpasta. In dit artikel delen we enkele nuttige en praktische hacks met tandpasta die je dagelijks leven kunnen vergemakkelijken.

Enkele zaken waarbij tandpasta een krachtige poetsmiddel kan zijn

Zet je schrap, want na het lezen van dit artikel zul je nooit meer naar tandpasta kijken zoals voorheen.
Juwelen schoonmaken
Diamanten ringen en zilveren kettingen kunnen na verloop van tijd hun glans verliezen. Breng een beetje tandpasta aan op een oude tandenborstel en schrob je sieraden voorzichtig. Spoel ze vervolgens af en droog ze. Je zult versteld staan van hoe sprankelend ze eruitzien.
Vlekken verwijderen
Tandpasta kan ook dienen als een goedkoop en effectief vlekverwijderaar. Of het nu gaat om inktvlekken op je witte overhemd of lippenstift sporen op je servet, wrijf gewoon wat tandpasta over de vlek, laat het even inwerken en spoel daarna uit.
Schoonmaken van het strijkijzer
Het schoonmaken van de onderkant van je strijkijzer kan een lastige taak zijn. Maar geen zorgen, de oplossing bevindt zich in je badkamer. Wrijf een beetje tandpasta op de koude ijzeren plaat, laat het even inwerken en veeg het vervolgens af met een vochtige doek.
Verwijderen van krassen op CDs
Als je oude CDs hebt met krassen, maak je geen zorgen. Breng wat tandpasta aan op de kras, laat het even inwerken en wrijf het vervolgens zachtjes weg met een zachte doek. De tandpasta helpt om de krassen te vullen en de CD weer speelbaar te maken.
Schoonmaken van schoenen
Heb je een paar witte schoenen die er niet meer zo fris uitzien? Gebruik tandpasta om de zolen en het witte leer te schrobben. Je schoenen zien er in een mum van tijd weer als nieuw uit.
Tandpasta is dus duidelijk niet alleen uitstekend voor het poetsen van je tanden. Je zult verrast zijn door de veelzijdigheid van dit alledaagse product. Tandpasta kan jouw nieuwe favoriete huishoudelijke hulp worden.