Met een vaatwastablet kan je ook je wasmachine reinigen: Fabel of waarheid?

Huis en tuin
door RMOwoensdag, 06 december 2023 om 16:45
wassen wasmachine
Als het gaat om het reinigen van je huishoudelijke apparaten, zal je verrast zijn door de hoeveelheid doe-het-zelf tips en trucs die je online kunt vinden. Een veelbesproken hack online die momenteel de ronde doet is om een vaatwastablet te gebruiken om de trommel van je wasmachine te reinigen. Wij waren benieuwd of dit ook effectief zo is.

Kan je met een vaatwastablet ook je wasmachine reinigen?

Vaatwastabletten zijn ontworpen om krachtig te reinigen, vet te verwijderen en ervoor te zorgen dat je vaat glanzend uit de machine komt. Het lijkt dan ook logisch dat ze ook effectief kunnen zijn bij het reinigen van andere apparaten zoals je wasmachine, toch? Het antwoord hierop is echter gecompliceerd.
Technisch gezien kan je met een vaatwastablet je wasmachine reinigen. Het zal waarschijnlijk vuil of oppervlaktepuin verwijderen. Echter, denk aan het belangrijke verschil tussen een wasmachine en een vaatwasser: de temperatuur.
Vaatwastabletten zijn gemaakt om te werken op hogere temperaturen dan wasmachines meestal bieden. Dit betekent dat ze niet hun volledige reinigende kracht kunnen uitoefenen in een wasmachine.
Wat betekent dit? Hoewel het mogelijk is om een vaatwastablet te gebruiken om je wasmachine te reinigen, is het niet de meest effectieve of veilige methode. Waarschijnlijk wil je iets gebruiken dat specifiek voor dat doel is ontworpen.
Zo zijn er verschillende reinigingsproducten voor wasmachines op de markt die effectief en veilig zouden moeten zijn voor je apparaat. Het is ook een goede gewoonte om je wasmachine regelmatig te reinigen, vooral als je merkt dat je kleding niet zo schoon blijkt als je zou verwachten.
Bij twijfel is het altijd het beste om de handleiding van je wasmachine te raadplegen of professioneel advies in te winnen. Het goed onderhouden en reinigen van je wasmachine is essentieel om ervoor te zorgen dat deze jarenlang meegaat.
Samengevat, kan je met een vaatwastablet je wasmachine reinigen? Technisch ja, maar het is niet de meest effectieve of veilige manier. Gebruik in plaats daarvan een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines. Zo hou je je wasmachine in topconditie en je was zo schoon mogelijk.