Maak komaf met de talrijke bacteriën en huisstofmijten op je matras: Ongewenste gasten hebben hier een hekel aan

Huis en tuin
door RMO
vrijdag, 19 april 2024 om 21:45
bedwants
Huistofmijt, bedwantsen, en andere ongewenste gasten in uw matras kunnen uw nachtrust verstoren en allergische reacties veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zelf een bestrijdingsmiddel te maken dat effectief is tegen deze ongenode gasten. Deze zelfgemaakte sprays zijn niet alleen goedkoop, maar ook milieuvriendelijk en minder schadelijk voor uw gezondheid.
Essentiële-oliën-spray
Het eerste middel dat je kunt maken, is een essentiële-oliën-spray. Dit is een zeer effectief middel tegen onder andere huistofmijten en bedwantsen.
Je hebt nodig:
- 15 tot 20 druppels pepermuntolie
- 15 tot 20 druppels lavendelolie
- Water
- Een spuitfles
Vul de spuitfles met water en voeg de pepermunt- en lavendelolie toe. Schud goed om te mengen. Spray deze oplossing op je matras om huistofmijt en bedwantsen te bestrijden. Deze oliën hebben sterke antimicrobiële eigenschappen en verwijderen ook nare luchtjes uit je matras.
Baking soda-oplossing.
Een ander middel dat je kunt maken is een baking soda-oplossing. Deze simpele oplossing is vooral effectief tegen geuren en kan helpen bij het doden van huistofmijten.
Je hebt nodig:
- Een kopje baking soda
- Enkele druppels van je favoriete essentiële olie
- Een zeef
- Een stofzuiger
Meng de baking soda en essentiële olie in een kom. Strooi het mengsel gelijkmatig over je matras met behulp van de zeef. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten intrekken, en zuig het daarna op met een stofzuiger. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van ongenode gasten, maar zorgt er ook voor dat je matras lekker ruikt.
Het is belangrijk om te weten dat deze middelen kunnen helpen bij het bestrijden van huistofmijt en bedwantsen, maar ze zijn niet altijd 100% effectief, vooral bij ernstige besmettingen. In dat geval is het raadzaam om een professional in te schakelen.
Doe aan preventie!
Ook is het goed om te onthouden dat preventie de beste verdediging is tegen deze ongenode gasten. Regelmatig stofzuigen, de luchtvochtigheid verlagen en je beddengoed regelmatig wassen op hoge temperatuur kan helpen om deze beestjes in bedwang te houden.
Zo, nu weet je hoe je een spray of middel kunt maken om je matras te ontdoen van ongenode gasten zoals huistofmijt en bedwantsen. Probeer het uit en begin vandaag nog met het bevrijden van je matras!