Last van slakken? Deze planten houden de plakkerige ongewenste gasten weg uit je tuin

Huis en tuin
door RMO
maandag, 20 mei 2024 om 21:45
slak natuur tuinieren tuin tuintip
Behalve dat ze majestueus en kleurrijk zijn, kunnen bloemen en planten een uitstekende manier zijn om je tuin levend en ademend te maken.
Maar zoals alle tuiniers weten, kunnen slakken een serieuze bedreiging vormen voor je groene oase. Als je ooit hebt ontdekt dat je favoriete bloemen of groenten door deze plakkerige beestjes zijn geïnfecteerd, vraag je je misschien af: Van welke planten houden slakken niet?

Planten waar slakken liever van weg blijven

1. Lavendel: Deze plant staat bekend om zijn rijke, aangename geur die geliefd is bij mensen maar niet door slakken. De sterke geur in combinatie met zijn harde bladeren maakt het minder aantrekkelijk voor slakken.
2. Tijm: Net als Lavendel, heeft tijm sterke aroma's die slakken ontmoedigen. Het is ook een uitstekende bodembedekker die de grond kan beschermen tegen slakken.
3. Geranium: Geraniums zijn een andere soort plant waar slakken zich meestal op afstand van houden. Bovendien zijn ze prachtig en vereisen ze niet veel onderhoud, wat ze tot een uitstekende keuze voor een tuin maakt.
4. Knoflook en Uien: Deze groenten worden vaak preventief aangeplant om slakken op afstand te houden. De sterke geur is onaantrekkelijk voor de slakken en kan andere sappige planten in je tuin beschermen.
5. Rozemarijn: Deze plant heeft harde, naaldachtige bladeren en een sterke geur die slakken liever vermijden. De zorg voor rozemarijn is ook eenvoudig, waardoor het een geschikte keuze is voor beginnende tuiniers.
Hoewel de genoemde planten kunnen helpen bij het verminderen van het aantal slakken in je tuin, is het essentieel om te weten dat slakken ongewenste bezoekers zijn die op zoek zijn naar voedsel. Daarom kan het combineren van planten die slakken afstoten.
Het planten van de hierboven genoemde planten kan je tuinieren-efforts versterken door een omgeving te creëren die ongewenst is voor slakken. Deze natuurlijke oplossingen bieden je ook de mogelijkheid om je tuin te beschermen zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.