Glanzende ramen: Met deze krachtige maar natuurlijke glasreiniger maak je komaf met al het vuil van de winter!

Huis en tuin
door RMO
woensdag, 03 april 2024 om 21:45
ramen poetsen huis vrije tijd reinigen
Glazen oppervlakken kunnen prachtig glimmen en schijnen, wat bepaalde esthetische waarde toevoegt aan je huis of kantoor. Een belangrijke vraag die vaak gesteld wordt, is hoe je dit kunt bereiken.
Na de herfst en winter zijn je ramen vast toe aan een behoorlijk uitdagende schoonmaak. Dan wil je onmiddellijk een krachtig poetsmiddel voor ramen inzetten.
Maar wist je dat je zelf een efficiënte glasreiniger kan maken? In dit artikel geven we je tips over hoe je zelf een sterke glasreiniger kunt maken en waar je op moet letten.

Een krachtig poetsmiddel voor ramen, maak het gewoon zelf

Er zijn veel commerciële glasreinigers beschikbaar in winkels, maar als je zelf een krachtig poetsmiddel voor ramen wilt maken, dan is de combinatie van witte azijn, water en een spuitfles alles wat je nodig hebt. Azijn heeft uitstekende reinigende eigenschappen en is perfect voor het reinigen van glazen oppervlakken.
Hoe maak je een efficiënte glasreiniger?
Het maken van een efficiënte glasreiniger is heel eenvoudig. Je hebt nodig:
- Een lege spuitfles
- 1 kopje witte azijn
- 1 kopje water
Meng het water en de witte azijn in gelijke delen en giet het in de spuitfles. Goed schudden voor gebruik! Met de spuitfles kun je de vloeistof gelijkmatig over het glasoppervlak spuiten. Gebruik een microvezeldoek of krantenpapier om het glasoppervlak te drogen.
Waar moet je op letten bij het reinigen van glazen oppervlakken?
Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het reinigen van glazen oppervlakken. Zo mag je nooit glas reinigen in direct zonlicht of op hete dagen.
De hitte doet namelijk de vloeistof sneller verdampen, wat vlekken op het glasoppervlak kan veroorzaken. Daarnaast is het raadzaam om van boven naar beneden te reinigen om strepen en druipsporen te voorkomen.
Ten tweede, gebruik altijd een schone doek. Vuil of gruis kan krassen op het glazen oppervlak achterlaten.
Het schoonmaken van ramen kan een uitdagende klus zijn, maar met een zelfgemaakte, krachtige glasreiniger als deze bespaar je niet alleen geld, maar krijg je ook efficiënte en milieuvriendelijke resultaten. Zorg ervoor dat je de juiste technieken toepast om streeploze, glanzende ramen te krijgen.