Geraniums brengen sfeer in iedere tuin of terras: Maar hier houden ze absoluut niet van

Huis en tuin
door VDS
zaterdag, 25 mei 2024 om 13:45
geraniums bloemen
Er is niets dat meer de sfeer van de zomer oproept dan een balkon, patio of tuin vol bloeiende geraniums. Deze sterke en makkelijk te onderhouden planten zijn een favoriet bij veel tuiniers vanwege hun overvloedige bloei en heldere kleuren.

Enkele eenvoudige tips om je geraniums doorheen de zomer te laten bloeien

De vraag is: hoe laat je geraniums mooi bloeien doorheen de hele zomer? Door enkele eenvoudige stappen te volgen, kan jij jouw geraniums het hele seizoen laten floreren.
1. Juiste standplaats: Geraniums houden van de zon. Zorg dus dat de planten minimaal vijf tot zes uur direct zonlicht per dag krijgen. Als je ze in potten plant, kies dan een plek waar ze volop kunnen genieten van de zon.
2. Juiste grond: Het is belangrijk om een goede grondmix te gebruiken die goed doorlaatbaar is en niet te veel water vasthoudt. Geraniums houden niet van 'natte voeten'.
3. Water geven: Hoewel geraniums van nature droogtetolerant zijn, hebben ze regelmatig water nodig, vooral in de hete zomermaanden. Te veel water kan echter schadelijk zijn, dus het is beter om de grond tussen de gietbeurten door enigszins te laten opdrogen.
4. Voeding: Om je geraniums het hele zomerseizoen door te laten bloeien, is het goed om ze elke twee weken te voeden met een evenwichtige meststof.
5. Snoeien: Geraniums hebben soms een beetje hulp nodig om te bloeien. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen, moedig je de plant aan om meer bloemen te maken.
6. Overwinteren: Als je wilt dat je geraniums het volgende jaar opnieuw bloeien, moet je ze overwinteren. Bewaar de planten op een koele, maar vorstvrije plaats en geef ze in de winter niet of nauwelijks water.
Door deze tips op te volgen, zou je in staat moeten zijn om prachtige geraniums te hebben die het hele zomerseizoen volop bloeien. Het lijkt misschien veel werk, maar met een beetje zorg en aandacht zal je beloond worden met een kleurrijke en levendige tuin. Geniet van je zomer met bloeiende geraniums.