Geheim wapen voor je schoonmaak: Gebruik de reinigende en antibacteriële eigenschappen van dit fruit voor je huis

Huis en tuin
door VDS
dinsdag, 19 maart 2024 om 19:45
poetsen reinigen schoonmaken spraybus latex handschoenen
Citroenen zijn niet alleen voor hun geweldige smaak geliefd, maar ook voor hun reinigende en antibacteriële eigenschappen. Van keukens tot badkamers, citroenen zijn een fantastisch natuurlijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen.

Op deze manier kan je citroen verwerken in schoonmaakmiddelen.

In de keuken
Citroenen zijn geweldig voor het schoonmaken van keukenoppervlakken. Meng het sap van een halve citroen met water in een spuitfles en je hebt een geweldig, natuurlijk schoonmaakmiddel dat keukenbladen, kookplaten en gootstenen een frisse geur geeft.
Voor hardnekkiger vuil, zoals etensresten op snijplanken, snijd je een citroen doormidden en wrijf je het oppervlak in. De zuren in de citroen helpen om vet en vuil op te lossen, terwijl de geur helpt om sterke geurtjes te neutraliseren.
In de badkamer
Voor kalkaanslag in de douche of bad, snijd een citroen doormidden en wrijf over het oppervlak. De zuren in de citroen helpen de mineralen af te breken en kunnen gemakkelijk worden weggespoeld.
Ramen en spiegels
Meng citroensap met water en een beetje azijn voor een effectieve raam- en spiegelreiniger. Spuit het mengsel op het glas en veeg het schoon met een microvezeldoek voor een streeploos en glanzend resultaat.
Vloeibare zeep
Tot slot kun je je eigen vloeibare zeep maken met citroen. Meng het sap van een citroen met gelijke delen vloeibare Castilië-zeep en water. Deze zeep kan worden gebruikt voor handen wassen, maar ook voor het reinigen van oppervlakken in huis.
Gebruik citroenen dus als een krachtige en natuurlijke reiniger in je huis. Ze zijn niet alleen eco-vriendelijk en niet-toxisch, maar ze laten je huis ook nog eens heerlijk fris ruiken.