Zo heb je mosselen waarschijnlijk nog nooit klaargemaakt

Eten en drinken
door RMO
zondag, 16 juni 2024 om 18:45
vissoep met mosselen
Als u op zoek bent naar een overheerlijk recept voor vissoep met mosselen, bent u op de juiste plek. Wij gaan u een eenvoudig en smaakvol recept bieden dat zelfs de meest kieskeurige fijnproever tevreden zal stellen.
Ingrediënten:
- 1 kg verse mosselen
- 200 gram gemengde zeevruchten
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 liter visbouillon
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 bosje peterselie
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Begin met het reinigen van de mosselen. Doe dit door ze onder koud stromend water te houden en eventuele baarden of onzuiverheden te verwijderen.
2. Snijd de ui, wortels en bleekselderij fijn. In een grote pan, verwarm je wat olijfolie en voeg je de groenten toe. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen.
3. Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Laat het nog eens 5 minuten koken.
4. Voeg de visbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen, zodat de ingrediënten goed kunnen mengen.
5. Voeg de mosselen en de gemengde zeevruchten toe aan de soep. Laat het geheel 10 minuten koken, of tot de mosselen open zijn. Gooi alle mosselen die niet open zijn gegaan weg.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
7. Hak de peterselie fijn, voeg deze toe aan de soep en roer goed door.
Uw vissoep met mosselen is nu klaar om geserveerd te worden. Serveer het warm met een stuk brood aan de zijkant om het compleet te maken. Geniet van uw maaltijd!
Houd er rekening mee dat dit recept een uitstekende basis biedt om uw eigen versie van vissoep met mosselen te maken. Voeg uw favoriete kruiden of andere zeevruchten toe voor een unieke draai. De mogelijkheden zijn eindeloos.