Probeer iets nieuws voor een gezond ontbijt of lunch: recept voor gebakken avocado met ei

Eten en drinken
door RMO
zondag, 10 maart 2024 om 13:45
avocado gebakken met ei recept eten avocado ei
Een recept voor gebakken avocado met ei is zowel een heerlijke als gezonde keuze voor elk moment van de dag. Dit eenvoudige gerecht biedt een overvloed aan voedingsstoffen en essentiële vetten, verpakt in een smakelijk pakketje. Hier is een eenvoudig recept dat iedereen kan volgen.

Recept: Gebakken avocado met ei

Ingrediënten:
- 2 rijpe avocado's
- 4 eieren
- Zout en peper naar smaak
- Optionele garnering: bieslook, rode peper vlokken, kaas
Instructies:
1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden Celsius.
2. Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Maak met een lepel wat extra ruimte vrij in de avocado om ruimte te creëren voor het ei.
3. Plaats de avocadohelften op een bakplaat. Als ze niet stabiel liggen, kunt je een klein stukje van de onderkant afsnijden zodat ze rechtop blijven staan.
4. Breek voorzichtig een ei in elke avocadohelft. Het is niet erg als er wat eiwit overloopt, probeer alleen de dooier intact in de avocado te houden.
5. Strooi zout en peper naar smaak over de eieren en avocado's.
6. Bak de gevulde avocado's ongeveer 15 minuten, of tot de eieren gekookt zijn naar jouw smaak.
7. Om het af te maken, kun je jouw gebakken avocado met ei garneren met gehakte bieslook, rode peper vlokken, of je favoriete kaas naar keuze.
8. Serveer onmiddellijk en geniet van je heerlijk, gezond ontbijt of lunch!
Naast dat het smakelijk is, is het recept voor gebakken avocado met ei ook zeer voedzaam. Avocado's zitten vol met gezonde vetten en vezels, terwijl eieren hoogwaardige eiwitten en vitamine B2 leveren. Dit is niet alleen een heerlijk gerecht, maar ook één die ondersteunt bij een gezond dieet.
Dus de volgende keer dat je iets nieuws wilt proberen voor het ontbijt of een gezonde lunch wilt hebben, denk dan eens aan dit eenvoudige en lekkere recept voor gebakken avocado met ei.