Met welke soort yoghurt maak je de gezondste keuze?

Eten en drinken
door VDS
dinsdag, 19 maart 2024 om 7:45
supermarkt zuivel
Yoghurt is een populair zuivelproduct, bij het ontbijt, als 4-uurtje of na een maaltijd. Het staat bekend om zijn probiotische eigenschappen die bijdragen aan een gezonde darmflora en is ook een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen.

Zoveel soorten yoghurt, maar welke is nu het meest gezonde voor je lichaam?

Met zoveel verschillende soorten yoghurt op de markt, vraag je je misschien af: welke soort yoghurt is nou eigenlijk het gezondste?
Om u te helpen bij het maken van uw keuzes, gaan we de kwestie rond de gezondste soort yoghurt nader onderzoeken.
1. Natuurlijke yoghurt: Als we het hebben over de gezondste soort yoghurt, staat natuurlijke of gewone yoghurt bovenaan de lijst. Het wordt het minst verwerkt en bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen.
2. Griekse yoghurt: Griekse yoghurt is een zeer voedzame optie. Het heeft een hoger eiwitgehalte dan gewone yoghurt en bevat minder suiker. Bovendien is de textuur dik en romig, wat veel mensen aantrekkelijk vinden.
3. Skyr: Skyr is een IJslandse soort yoghurt die bekend staat om zijn uitzonderlijk hoge eiwitgehalte. Net als Griekse yoghurt, is Skyr dik en romig. Hoewel het meestal iets minder probiotica bevat dan gewone yoghurt, is het nog steeds een heel gezonde keuze.
Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze drie soorten yoghurt het hoogst scoren op het gebied van gezondheid, de voedingswaarden op de verpakking lezen nog steeds essentieel is. Zoek naar producten met een laag suikergehalte en zonder kunstmatige toevoegingen.