Hoe je een oerdegelijke kippensoep maakt: Hier is het recept

Eten en drinken
door RMO
maandag, 20 mei 2024 om 13:45
kippensoep
Geen enkele soep biedt hetzelfde gevoel van comfort en tevredenheid als een traditionele, zelfgemaakte kippensoep.
Of je nu snakt naar warmte in de koudere maanden, of een vleugje nostalgie nodig hebt, kippensoep kan altijd. Daarom delen we graag een recept voor traditionele kippensoep.

Recept voor traditionele kippensoep

Ingrediënten:
- 1 hele kip
- 2 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 laurierblaadjes
- 2 liter water
- Handvol verse peterselie
Bereiding:
Begin met het voorbereiden van de groenten. Snijd de wortelen, selderij en ui in kleine stukjes, en hak de knoflook fijn.
Daarnaast wil je de kip grondig reinigen. Verwijder alle overblijvende veren en spoel de binnenkant schoon.
Voeg alle ingrediënten - behalve de peterselie - in een grote soeppan. Breng het water aan de kook en laat het dan sudderen. Dit proces is belangrijk; de langzame suddering haalt de smaken uit de kip en de groenten, dit creëert de rijke bouillon die de basis vormt van de kippensoep.
Na ongeveer twee uur zou de bouillon rijk en smaakvol moeten zijn. Het volgende wat je wilt doen, is de kip en groenten uit de bouillon halen. Zeef de bouillon om er zeker van te zijn dat er geen botjes of overtollige stukjes in de soep terechtkomen. Scheid het vlees van de botten en snijd het in hapklare stukjes.
Doe het kippenvlees terug in de gezeefde bouillon en voeg de gehakte peterselie toe.
En daar heb je het, een simpel, maar heerlijk recept voor kippensoep. Het kost wat tijd, maar het resultaat is een warme, voedzame maaltijd die iedereen kan waarderen. Dit is een van de vele varianten van kippensoep en we hopen dat je ervan geniet!