Een verborgen kookparel: Met dit recept ga je gegarandeerd scoren!

Eten en drinken
door RMO
maandag, 13 mei 2024 om 13:45
ajoarriero eten recept vis kabeljauw
'Ajoarriero' is een traditioneel Spaans gerecht dat je misschien nog niet kent, maar dat een uitstekende aanvulling zou kunnen zijn op je culinaire repertoire. Het gerecht, een pittige mix van bacalao (gezouten kabeljauw) en paprika, is speciaal voor de regio Navarra in Noord-Spanje.
Maar hoe maak je dit kook hoogtepunt aan je eigen keukentafel? Zoek niet verder: hier is het recept voor Ajoarriero.

Recept voor Ajoarriero

Ingrediënten:
- Een halve kilogram gezouten kabeljauw
- Twee rode paprika's
- Een kopje olijfolie
- Vier teentjes knoflook
- Een hete, gedroogde Spaanse peper
- Een kilogram aardappelen
- Zout naar smaak
Voorbereiding:
Begin de voorbereiding van je Ajoarriero de avond ervoor. Het eerste wat je nodig hebt is de gezouten kabeljauw. Deze moet minimaal 24 uur in koud water worden geweekt om het overtollige zout te verwijderen. Ververs het water meerdere keren gedurende deze periode.
Bereidingswijze:
1. Kook de kabeljauw in een pan met voldoende water tot hij gaar is. Haal de vis uit de pan, laat het even afkoelen en verwijder vervolgens de huid en eventuele graten.
2. Snijd de paprika's in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Doe de olijfolie in een pan en sauteer de knoflook en paprika's tot ze zacht zijn.
3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes voordat je ze toevoegt aan de pan. Kook ze op matig vuur tot alles zacht is.
4. Voeg de ontbeende en versnipperde kabeljauw toe aan de pan en voeg de gedroogde Spaanse peper toe voor wat extra pit. Breng alles op smaak met zout.
5. Nu komt het leukste gedeelte: de bereiding van de Ajoarriero. Dit doe je door alles in de pan goed te mengen.
Voila! Nu heb je een heerlijk en authentiek Spaans gerecht bereid dat perfect is voor elke gelegenheid. Geniet van je Ajoarriero!