Een iconische traktatie uit Zweden: Heerlijk recept voor iedere zoetekauw

Eten en drinken
door VDS
dinsdag, 26 maart 2024 om 12:15
kanelbullar kaneelbroodjes recept eten
Een iconische traktatie uit Zweden, 'Kanelbullar', oftewel kaneelbroodjes, zijn een favoriet voor iedereen met een zoetekauw.

Recept voor kanelbullar

Dit artikel deelt graag het recept voor het maken van deze hemelse broodjes in je eigen keuken.
Ingrediënten:
Voor het broodje
- 500 ml melk
- 50 gram gist
- 120 gram suiker
- Een snufje zout
- 150 gram boter
- 13 tot 14 cups bloem
Voor de vulling
- 150 gram boter
- 120 gram suiker
- Twee eetlepels kaneel
Voor het glazuur
- Twee eetlepels melk
- Suiker naar smaak
Bereidingswijze:
1. Neem eerst een grote kom en doe de gist en suiker erin. Verwarm de melk tot deze lauw is en voeg deze toe aan de kom. Laat het ongeveer 10 minuten rusten.
2. Voeg boter, zout en bloem toe aan de kom. Kneed dit samen tot een glad deeg. Leg het deeg op een warme plaats en laat dit ongeveer een uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
3. Ondertussen maak je de vulling. Meng boter, suiker en kaneel in een kom tot een gladde pasta. Zodra het deeg is gerezen, rol je het uit op een schoon en met bloem bestrooid oppervlak. Spreid de vulling uit over het uitgerolde deeg.
4. Rol het deeg voorzichtig strak op. Snijd de rol in schijfjes van ongeveer twee centimeter dik. Leg de schijfjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de broodjes ongeveer 30 minuten rusten.
5. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Borstel de broodjes met een beetje gesmolten boter of ei. Bestrooi met een beetje suiker en bak ze 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
6. Laat de Kanelbullar afkoelen voordat je ze gaat serveren. Ze zijn het lekkerst als ze warm zijn, met een kopje koffie of thee erbij.
Door de eenvoudige ingrediënten en de stapsgewijze instructies zou het bereiden van deze smakelijke kaneelbroodjes een fluitje van een cent moeten zijn. Verwen jezelf met een zelfgemaakte lekkernij uit Zweden!"