Deze kermis-traktatie is met 3 simpele ingrediënten te maken: Stralende en blinkende pommes d'amours

Eten en drinken
door VDS
zaterdag, 15 juni 2024 om 13:45
pomme damour eten snoep
Wanneer er een kinderfeestje aan de horizon verschijnt is het altijd een uitdaging om te bedenken wat de traktatie moet zijn.
Natuurlijk willen we dat deze zowel lekker als feestelijk is. Een favoriet onder de kinderen is zonder twijfel een appel bedekt met een lekkere rode caramel laag, de appel van de liefde of in het Frans: pomme d'amour.

Recept voor een glanzende pomme d'amour!

Deze glanzende rode appels op een stokje zijn niet alleen heerlijk zoet van smaak, maar ook oogverblindend mooi. Het ideale dessert of traktatie voor een kinderfeestje. We zullen je in deze blog stap voor stap door het recept leiden, zodat je zelf deze sensationele pomme d'amour kunt maken.
Benodigdheden voor een pomme d'amour:
1. 4 grote appels
2. 400 gram suiker
3. 150 ml water
4. 1 theelepel rode voedselkleurstof
5. 4 houten stokjes
Stappen voor het maken van pomme d'amour:
Stap 1: Was de appels onder stromend water en droog ze extra goed. Steek daarna de houten stokjes in de appels.
Stap 2: Doe het water en de suiker in een steelpan. Verwarm op een middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost.
Stap 3: Voeg dan de rode voedselkleurstof toe en laat het mengsel aan de kook komen zonder te roeren.
Stap 4: Wanneer het mengsel begint te borrelen en dik te worden, dip dan de appels één voor één erin. Draai ze rond om ervoor te zorgen dat ze volledig bedekt zijn met het suikermengsel.
Stap 5: Laat de appels vervolgens uitlekken en plaats ze op een vel bakpapier om uit te harden.
Wanneer de suikerlaagje knapperig en afgekoeld is, zijn je pommes d'amour klaar om geserveerd te worden. Ze zijn het lekkerst als je ze direct na het bereiden serveert.
Het bereiden van de pomme d'amour kan een leuke en interactieve activiteit zijn voor een kinderfeestje. Houd wel de veiligheid in het oog aangezien de suikersiroop gloeiend heet kan zijn. Zorg ervoor dat een volwassene de appels doopt in de suikersiroop.
Klaar om indruk te maken op je gasten? Start met het bereiden van je eigen pomme d'amour!