Boost je gezondheid: Hier is een kom voedzame wortel-gembersoep die je niet kunt weerstaan!

Eten en drinken
door RMO
dinsdag, 12 maart 2024 om 13:45
wortel gember soep soep eten recept
Een gezonde en verwarmende soep is altijd een goed idee. Wortel-gember soep is een geweldige optie, want het is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol voedingswaarde.
Af en toe kan de vraag opkomen of koken de voedingswaarde van groenten vermindert. Vandaag delen we een recept voor wortel-gember soep en geven daarin ook antwoord op die vraag.

Recept voor vitaminerijke wortel-gember soep 

Laten we eerst eens kijken naar de voedingswaarde van de belangrijkste ingrediënten in deze soep: wortelen en gember. Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamine A, B, C en K en bevatten ook belangrijke mineralen zoals kalium. Gember daarentegen is rijk aan antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
Ingrediënten:
1. 500 gram wortelen
2. Een stuk gember (ongeveer 5 cm)
3. 1 ui
4. 2 teentjes knoflook
5. 1 liter groentebouillon
6. Zout en peper naar smaak
7. Olijfolie
Bereiding:
Begin met het schillen en snijden van de wortelen, gember, ui en knoflook. Verhit wat olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden groenten toe. Bak ze een paar minuten tot ze zacht worden.
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken of tot de wortelen gaar zijn.
Gebruik een staafmixer of een blender om de soep te pureren tot een gladde textuur. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de wortel-gember soep warm en geniet van een gezonde en hartige maaltijd!
Nu gaan we de vraag beantwoorden of de voedingswaarde behouden blijft in deze soep. Het kookproces kan inderdaad sommige voedingsstoffen afbreken, maar in dit specifieke recept worden de wortelen en gember niet te lang gekookt, waardoor de meeste voedingsstoffen behouden blijven.
Bovendien helpt het pureren van de soep om de maximale voedingswaarde te extraheren, omdat het mixen van de groenten de celwanden afbreekt en de voedingsstoffen beter beschikbaar maakt.
Kortom, deze wortel-gember soep is niet alleen heerlijk, maar ook een goede bron van vitamines en mineralen. Probeer het eens en voeg een gezonde en warme maaltijd toe aan je menu!