Bereid je voor op complimenten: Dit populaire recept moet je zeker ooit proberen!

Eten en drinken
door VDS
dinsdag, 14 mei 2024 om 13:45
gugelhupf eten recept
Als je de heerlijke smaak van traditionele gebak wilt ervaren, dan is gugelhupf een absoluut lekkernij en iets dat je zou moeten proberen te maken.
Gugelhupf, ook bekend als kugelhopf of kouglof, is een populair gerecht in landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, vooral tijdens speciale gelegenheden en feestdagen wordt het bereid.

Het recept voor gugelhupf

Ingrediënten voor het gugelhupf recept:
- 500 gram bloem
- 20 gram verse gist of 6 gram droge gist
- 200 ml warme melk
- 100 gram suiker
- 1/2 theelepel zout
- 200 gram zachte ongezouten boter
- 3 grote eieren
- 100 gram rozijnen
- poedersuiker voor bestrooien
Toebehoren voor dit recept:
- Gugelhupf of ronde cakevorm met in het midden een gat
- Mixer met deeghaken
Bereidingswijze:
1. Begin met het oplossen van de gist in de warme melk. Meng vervolgens de bloem, suiker, en zout in een grote kom.
2. Voeg de zachte boter, eieren en de gistoplossing toe aan de droge ingrediënten. Klop het deeg met een mixer voor ongeveer 10 minuten tot een glad en elastisch deeg. Voeg de rozijnen toe en meng deze door het deeg.
3. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen op een warme plaats, tot het in omvang verdubbeld is.
4. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
5. Kneed het deeg nog een keer kort door en leg het in de vorm. Laat het deeg nog 30 minuten rijzen.
6. Bak de gugelhupf in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45-50 minuten tot goudbruin en gaar. Laat de gugelhupf afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
7. Bestrooi de gugelhupf met poedersuiker voor serveren.
Dit is het basisrecept voor gugelhupf, een klassieker die nooit teleurstelt. Het is heerlijk als ontbijt, maar ook perfect voor bij de koffie of thee. Bereid je maar voor op de complimenten!