Bereid een hartverwarmende kippensoep die iedereen zal verrassen: Ons recept en tips

Eten en drinken
door RMO
maandag, 22 april 2024 om 12:20
kippensoep eten recept
Er zijn weinig dingen die zo hartverwarmend en troostrijk zijn als een kom dampende, smakelijke kippensoep. In dit artikel presenteren we je graag een heerlijk recept voor kippensoep, en we geven je tips over wat je kunt doen om je soep extra smakelijk te maken.
Het bereiden van de perfecte kippensoep vraagt wat tijd en geduld. Maar geloof ons, de beloning zal het wachten waard zijn! De smaken van de kip, groenten en kruiden hebben de tijd nodig om zich volledig te ontwikkelen en samen te smelten.

Het recept voor een heerlijke kippensoep

Ingrediënten:
- 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote ui
- 2 laurierbladeren
- Een paar takjes peterselie
- Een paar takjes tijm
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram spaghetti of vermicelli
- zout en peper
- 2 liter water
Bereidingswijze:
1. Doe de kip in een grote soeppan en voeg het water toe. Breng het aan de kook op middelhoog vuur.
2. Ondertussen, schil en snij de wortels, bleekselderij, en ui in stukken. Voeg deze toe aan de pan samen met de laurierbladeren, peterselie, tijm, en knoflook.
3. Verlaag het vuur zodra het water kookt en laat de soep 2 uur sudderen.
4. Haal de kip uit de soep en laat deze afkoelen. Ontbeen de afgekoelde kip en voeg het vlees terug in de soep.
5. Voeg de spaghetti of vermicelli toe en laat deze gaar worden in de soep.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Waarop te letten voor extra smakelijke kippensoep
Het geheim van een heerlijke, hartige kippensoep zit hem in een aantal belangrijke zaken:
1. Het gebruik van een hele kip: Gebruik voor de rijkste smaak een hele kip in plaats van alleen borst- of dijvlees.
2. Lange suddertijd: Een langere suddertijd zorgt ervoor dat de smaken intenser worden, en zorgt ook voor een hogere voedingswaarde.
3. Kruidenmix: Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Laurier, peterselie en tijm zijn klassiekers in kippensoep.
4. Het toevoegen van de pasta op het laatste moment: Om te voorkomen dat de pasta te gaar wordt en de soep te dik maakt, voeg je deze op het laatst toe.
Er gaat niets boven een huisgemaakte kippensoep. Het is een recept dat je steeds weer zult willen maken. Geniet ervan!