Van BAFTA-winnaar naar Netflix-sensatie: Historisch drama schiet wereldwijd naar tweede plaats in top 10

Entertainment
door VDS
woensdag, 08 mei 2024 om 11:45
heeramandi the diamond bazaar netflix serie
Een fris nieuw drama trekt heel wat toeschouwers op Netflix. De serie die deze week debuteerde schiet momenteel regelrecht naar de tweede plek wereldwijd in de Netflix top 10. Tijd dus om deze serie aan je voor te stellen.
Heeramandi: The Diamond Bazaar (India), het historische drama van BAFTA-winnaar Sanjay Leela Bhansali dat het leven, de liefdes en tragedies van courtisanes uit de jaren 1920 in kaart brengt, heeft een indrukwekkende week achter de rug.

Heeramandi: The Diamond Bazaar maakt onmiddellijk indruk op Netflix

De show debuteerde op de tweede plaats in de Niet-Engelstalige TV-lijst met maar liefst 4,5 miljoen kijkers. De serie is de meest bekeken première van Indiase scriptseries tot nu toe op Netflix. Met 4,5 miljoen views wereldwijd heeft het nu al plaatsgenomen in de top 10 in 43 landen.
De meeslepende saga Heeramandi ontsluiert het verhaal van de elite van India's tawaifs, of courtisanes, die hun leven leiden te midden van de strijd voor onafhankelijkheid van de Britse overheersing in de jaren 1940.
Terwijl deze courtisanes de aristocratie amuseren, zijn ze stiekem bezig hun verborgen verlangens te realiseren en komen ze in aanvaring met de heersende macht. In deze grandioze Indiase musicalserie spelen Manisha Koirala, Sonakshi Sinha en Aditi Rao Hydari de hoofdrollen.
Heeramandi is een epische vertelling over liefde, macht, verraad, strijd en uiteindelijk vrijheid. De 8 afleveringen transporteren je naar een andere wereld en laten je alles even vergeten.