Straffe documentaire op Netflix aan opmars bezig: Raadsel dat tot op de dag van vandaag nog bezig is

Entertainment
door RMO
dinsdag, 18 juni 2024 om 18:45
mysteries of the terracotta warriors netflix film
Momenteel staat er een documentaire op Netflix waarover je zeker al eens hebt gehoord. Veel mensen zijn geintregeerd door het mysterie van het terracottaleger van China.
De reeks staat momenteel in België onmiddellijk na lancering al op de derde plaats in de top 10 van Netflix. De kleisculpturen, die twee millennia oud zijn, werden 50 jaar geleden ontdekt.

Nog steeds worden er soldaten opgegraven

Maar ook de dag van vandaag worden ze nog steeds opgegraven. Tot dus ver zijn ze met 8.000 en nog steeds in aantal aan het groeien.
De documentaire Mysteries of the Terracotta Warriors op Netflix van regisseur James Tovell (Secrets of the Saqqara Tomb) gaat in op de nalatenschap van de eerste keizer van keizerlijk China,
Qin Shi Huang, wiens obsessie met onsterfelijkheid zou hebben geleid tot de creatie van dit uitgestrekte mausoleum: een enorm complex ter grootte van Manhattan, bewaakt door duizenden levensgrote beelden.
De film Mysteries of the Terracotta Warriors verkent de opgravingen en de geschiedenis achter de oude tombe, waaronder de opkomst en ondergang van de Qin-dynastie.
De documentaire laat zien wat het archeologisch onderzoek onthult over de geschiedenis van China en zijn eerste keizer.