Serie op Netflix over disfunctioneel gezin pakt kijkers in: Komt zo hard binnen, dat hij onmiddellijk in je hart zit

Entertainment
door VDS
dinsdag, 11 juni 2024 om 11:45
boy swallows universe netflix serie
Netflix bracht enkele maanden geleden een herwerking uit van Trent Dalton's illustere boek, 'Boy Swallows Universe'. Een unieke serie die een instant hit werd met kijkers die laaiend enthousiast zijn over het gehele plaatje.
In Boy Swallows Universe komen thema’s als criminaliteit, drugs, ouderliefde en een overvloedige hoeveelheid hoop aan bod.
Travis Fimmel, Simon Baker en Phoebe Tonkin vertolken de hoofdrollen in Boy Swallows Universe. Echter, Felix Cameron als Eli en Lee Halley als Gus Bell maken ondanks hun jeugdige leeftijd zeer grote indruk in deze serie met hun natuurlijke en zeer expressieve acteerwerk.

Boy Swallows Universe komt zo hard binnen zodat het onmiddellijk in je hart zit

Twee jonge kinderen Eli en zijn broer Gus groeien op in een 'moeilijke' leefsituatie. Een afwezige vader, een broer die gestopt is met praten, een moeder die aan het herstellen is van een verslaving, een stiefvader die heroïnedealer is en ze hebben een beruchte crimineel als oppas.
De jonge Eli Bell probeert volledig zijn hart te volgen en wil opgroeien tot een goed mens, maar het lot blijft obstakels in zijn pad werpen zowel thuis, op school als in zijn vriendengroep.