Nietflix-hit topt wereldwijde top 10 lijst in enkele dagen: Zack Snyder heeft derde nummer 1 film te pakken!

Entertainment
door VDS
donderdag, 25 april 2024 om 11:45
rebel moon part two the scargiver
Deze week debuteerde op Netflix het tweede deel van een razend populaire film, en het is met een ongekend tempo van start gegaan. Vermoedelijk speelt het recente verschijnen van het eerste deel (22 december 2023) hierin een rol.
Zack Snyder's 'Rebel Moon - Part Two: The Scargiver' kwam direct op nummer één wereldwijd binnen in de Engelstalige filmlijst met 21,4 miljoen views, waarmee het de meest bekeken titel van de week is. Dit sciencefiction-epos behaalde onmiddellijk ook de top 10 in 92 landen.

Zack Snyder's Rebel Moon - Part Two: The Scargiver, nummer 1 wereldwijd, top 10 in 92 landen na 1 week

Bovendien is dankzij het succes van het tweede deel, deel 1, 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire', opnieuw in de ranglijsten verschenen. Het eerste deel, waarin we kennismaken met Kora en de andere strijders die willen vechten tegen de medogenloze heersers van de Moederwereld, staat nu op de vijfde plaats met 5,5 miljoen views. Snyder heeft nu drie opeenvolgende nummer één films op Netflix beet: De twee delen van Rebel Moon en Army of the Dead.
'Rebel Moon - Part Two: The Scargiver' zet het epische verhaal voort van Kora en de overlevende strijders, die zich opmaken om alles op te geven ter verdediging van een ooit vredig dorp. Aan de vooravond van hun confrontatie moeten de strijders worden ze geconfronteerd met wat hun eigen verleden inhoudt, terwijl ze onthullen waarom ze vechten.
Allerlei uitdagingen, inclusief de volledige macht van het Rijk die neerdaalt op de ontluikende rebellie, zorgt voor onverbrekelijke banden, helpt helden opstaan en legendarische verhalen ontstaan.
Het oorspronkelijke plan was om na twee delen te stoppen met Rebel Moon, maar de regisseur heeft aangegeven graag door te willen gaan met de saga, mits Netflix hiervoor toestemming geeft. Gezien de manier waarop 'Rebel Moon - Part Two' zich ontvouwt rond Kora en de rebellie tegen de Moederwereld, lijkt het einde van deel 2 duidelijk bedoeld om een mogelijke opvolger de ruimte te geven.