Netflix-kijkers geven waargebeurd Noors oorlogsverhaal 10 op 10: “De climax was hartverscheurend..."

Entertainment
door VDS
zaterdag, 09 maart 2024 om 11:45
narvik netflix film
Netflix beschikt over een breed scala aan oorlogsfilms die je meeslepen naar een tijdperk van conflict, verzet en emotionele scènes die een blijvende indruk op je achterlaten.
Eén op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal is Narvik. Een Noorse oorlogsfilm die zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Een klein Noors dorpje bezorgt Hilter zijn eerste nederlaag, waargebeurd

Deze film, geregisseerd door Erik Skjoldbjærg, springt in het oog door prachtige beelden van het schilderachtige Noorwegen.
Het verhaal wordt ondersteund door een cast van sterke acteurs zoals Kristine Hartgen en Carl Martin Eggesbø. Maar evenals Henrik Mestad, Stig Henrik Hoff en Christoph Bach.
Het aangrijpende verhaal vindt plaats in april 1940 in Narvik, een rustig mijnstadje in Noord-Noorwegen dat ijzererts produceert voor Hitler's oorlogsmachine.
Gedurende twee maanden in de barre winter, blijft dit stadje overeind. En het is in de Slag om Narvik dat Hitler zijn eerste nederlaag incasseert.
Deze boeiende, en voor niet iedereen bekend verhaal over de Slag bij Narvik maakt grote indruk op kijkers: “Indrukwekkende film...erg mooi” of “Erg mooie film en de climax was hartverscheurend...", lezen we online.
"De eerste keer dat ik een Noorse film kijk, en ik moet zeggen dat het een 10/10 is. En als je een kind van 7 hebt, raakt de film je nog meer."
"Ik heb deze film vorige week gezien en ik heb er echt van genoten. Vijf sterren voor mij. Het liet een deel van de oorlog zien waar ik me niet bewust van was en het was echt goed gedaan."