Miljoenen Netflix-kijkers hebben deze bijzondere chirurg al in hun hart gesloten: "Beter dan dit bestaat niet!"

Entertainment
door RMO
maandag, 22 april 2024 om 18:45
the good doctor netflix serie
Vorige maand is er een ziekenhuisserie aan Netflix toegevoegd die zeer populair is geworden. Vooral het hoofdpersonage, vertolkt door Freddie Highmore, wordt enorm gewaardeerd.
De serie, The Good Doctor met vijf seizoenen beschikbaar op Netflix, gaat over Shaun, een jonge autistische chirurg die met de hulp van zijn mentor Glassman in een ziekenhuis mag werken en daar het vak leert samen met andere chirurgen in opleiding.

5 seizoenen vol verhalen over patiënten, vriendschap, liefde... in The Good Doctor op Netflix

Het eerste seizoen van The Good Doctor werd positief ontvangen omdat het niet vaak voorkomt dat een chirurg met autisme de hoofdrol speelt. Shaun is intelligent maar heeft problemen om met stressvolle situaties om te gaan, wat vaak tot conflicten leidt met mensen die hem niet begrijpen.
The Good Doctor heeft in de loop der seizoenen meer thema's aangesneden, zoals patiëntenverhalen, met zowel goede als slechte afloop. De reeks gaat ook over vriendschappen en liefde.
Freddie Highmore's vertolking van de autistische Shaun Murphy is briljant. De cast bestaat verder uit onder meer Antonia Thomas, Richard Schiff, Nicholas Gonzalez en Hill Harper.
Freddie Highmore werd bedolven onder lovende commentaren: “Beter dan dit bestaat niet! De acteur die Shaun speelt is heel getalenteerd.”
“Een prachtige serie”, “Oh leuk,nog eens terugkijken,heerlijke serie”, “Zeker een aanrader”, zijn maar enkele van de vele reacties online.